Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

"Θεμελίωση ναού στην Καμπίντα της Μητροπόλεως Κανάγκας (Κονγκό)"

 IMKanangas

"Θεμελίωση ναού στην Καμπίντα της Μητροπόλεως Κανάγκας.

Μετά από ένα μακρύ και περιπετειώδες -λόγω του κατεστραμμένου δρόμου- ταξίδι ο Μητροπολίτης Κανάγκας επεσκέφθη την Τρίτη 17/11/2020 την πόλη Καμπίντα της επαρχίας Λομάμι προκειμένου να θέσει θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος.
Το πρωί της Τετάρτης, στον υπάρχοντα πρόχειρο Ναό (λασποκαλύβα) τέλεσε Θεία Λειτουργία με τον εφημέριο της ενορίας π. Δημήτριο καθώς και τον π. Νικόλαο, που τον συνόδευσε από την Κανάγκα.
Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου ναού θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως, γεγονός που γέμισε με χαρά και ενθουσιασμό τους εκεί ορθόδοξους πιστούς.
Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ιεραποστολική Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρως την δωρήτρια για την δωρεά του ποσού που απαιτείται προς ανέγερση του Ιερού Ναού.
Τέλος, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι: «η Αδελφότητα Εξωτερικής Ιεραποστολής της -δοκιμαζόμενης από την πανδημία- Θεσσαλονίκης βρίσκεται πάντοτε με πολλή αγάπη στο πλευρό μας και την ευχαριστούμε για κάθε της προσφορά στην ιεραποστολική Μητρόπολη μας»..."

Περισσότερα... https://www.facebook.com/IMKanangas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου