Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

"Εγκαίνια Ιερού Ναού και Χειροτονία στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας (Κονγκό)"

 IMKanangas






"Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού στην κωμόπολη της Μπιλόμπα στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας.
Ο Σεβασμιώτατος Κανάγκας κ. Θεοδόσιος ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου μαζί με την ιεραποστολική συνοδεία του προκειμένου να βρίσκονται έγκαιρα στην Μπιλόμπα ώστε να τελέσουν και τον εσπερινό των εγκαινίων. Ο δρόμος ήταν τραχύς και δύσκολος αλλά παρά τις περιπέτειες το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και ο εσπερινός των εγκαινίων.
Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού σκορπίζοντας χαρά στους πιστούς και στους άρχοντες του τόπου. Επίσης προέβη στην εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωσήφ, πτυχιούχου του Ορθοδόξου Πανεπιστήμιου της Κινσάσας. Ο π. Ιωσήφ κατάγεται από την συγκεκριμένη ενορία και για τον λόγο αυτό χειροτονήθηκε εκεί από τον Σεβασμιώτατο προκαλώντας τον ενθουσιασμό και την χαρά των συμπατριωτών του. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ ενώ δεν παρέλειψε τις απαραίτητες νουθεσίες στην ενορία.
Δόξα τω Θεώ ο νέος ναός θα αποτελέσει το ζωντανό χώρο της ενορίας και θα τελείται εν αυτώ το αγιαστικό έργο της Εκκλησίας μας."

Περισσότερα...https://www.facebook.com/IMKanangas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου