Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

"ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΔΔΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ"

 Ιερά Μητρόπολη Αξώμης Αιθιοπίας - Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia


"Εορτάθηκε μεγαλοπρεπώς σήμερα το πρωί, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα Αιθιοπίας, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκ. Πενταπόλεως.

Η μνήμη του προστάτου του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής εορτάζεται μετά από προτροπή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β σε ολόκληρη την Ήπειρο, αφού εφέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την οσιακή Κοίμησή του (1920-2020).
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης, Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου π.Χρυσόστομος Μπαρμπέρης, ο οποίος μετέφερε προς το εκκλησίασμα τις ευχές του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Δανιήλ, με την παρουσία της Εριτιμ. κ.Βασιλικής Σκαλιστήρα, εκπροσώπου της Εξοχ. Πρέσβειρας της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ.Άννας Φάρρου, του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπέμπα κ.Δημητρίου Συκά, του Προέδρου της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως "Ολυμπιακός" Εντιμ. κ.Αθανασίου Ρούσσου, εκπαιδευτικών και μαθητών των Σχολείων της Παροικίας και αρκετών Ορθοδόξων πιστών.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Καθηγήτρια Θεολόγος κ.Ευγενία Βραδή.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου πέριξ του Καθεδρικού Ναού, κατά την οποία έγινε δέηση υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας και ιάσεως των εν ασθενείαις κατακειμένων."

https://www.facebook.com/ieramitropoliaksomis/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου