Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Συμβολική χειρονομία δύο Δημοτικών Σχολείων της Ζακύνθου προς τα παιδιά του Σχολείου της Επισκοπής Μοζαμβίκης

 
 
 
" Με μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη οι μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων της Ζακύνθου, δηλαδή του Σχολείου Δερματούσας και και των Γερακαρίων, των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄, υιοθέτησαν το μήνυμα: «Δεν πετάμε τίποτα» και, στο πλαίσιο των σχεδίων εργασίας των μαθημάτων τους, κατασκεύασαν αντικείμενα - έργα τέχνης από πλαστικά μπουκάλια ανακύκλωσης, από γυάλινα μπουκάλια, χαρτόκουτα, από κοχύλια και διάφορες πέτρες, πηλό, χαρτί και ό,τι άλλο δημιουργικό σκέφτηκαν τα παιδιά, για να φτιάξουν το δικό τους «παζάρι» με την λήξη των σχολικών μαθημάτων, αλλά με απώτερο σκοπό την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας που έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εμάς.



Το ενδιαφέρον τους έστρεψαν προς τους μαθητές του Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης. Οι μαθητές των δύο αυτών ζακυνθινών σχολείων ευαισθητοποιήθηκαν, έχοντας παρακολουθήσει τις δημοσιεύσεις πολλών φωτογραφιών και videos ηλεκτρονικό Νυχθημερόν και τις σχετικές ανταποκρίσεις του υπεύθυνου σύνταξής του Πρωτοπρεσυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, όταν, κατά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 βρέθηκε στην Μοζαμβίκη, βοηθώντας τον Επίσκοπό μας κ. Ιωάννη, στο ιεραποστολικό έργο του.


Τα συμβολικά ποσά που συγκεντρώθηκαν θα προωθηθούν στην Επισκοπή μας, για τις άμεσες χρείες των παιδιών μας!


Το ανωτέρω φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τον "παζάρι" των δύο Δημοτικών Σχολείων της Ζακύνθου και φρόντισε σχετικά η Καθηγήτρια Αγγλικών κ. Υπερμαχία Χριστοδούλου.


Από την θέση αυτή συγχαίρουμε κι επαινούμε τα παιδιά και τους δασκάλους τους για την ωραία σκέψη και την υλοποίησή της!!! Εύγε!!!"
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου