Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τα λειτουργικά βιβλία και η χαρά των Ορθόδοξων Αφρικανών φοιτητών

   



Πριν από ένα έτος η Ι. Μητρόπολη Βεροίας είχε αποστείλει λειτουργικά βιβλία, προσφορά αγάπης στους φοιτητές της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής στην Κινσάσα του Κονγκό. Ελπίζουμε να συνεχίζεται ασταμάτητα η προσφορά της Ι. Μητροπόλεως και να διατηρείται αμείωτη η χαρά και το ενδιαφέρον των φοιτητών, όπως αποτυπώθηκαν στη φωτογραφία.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας από την περυσινή αποστολή των λειτουργικών βιβλίων:

"Από το γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής της ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας έγινε γνωστό ότι παρελήφθηκε στη θεολογική σχολή της Κισνάσσα στο Κονγκό η πρώτη παρτίδα από τα δερματόδετα λειτουργικά βιβλία που συγκεντρώνει και αποστέλει στο τοπικό ιεραποστολικό κλιμάκιο η ιερά Μητρόπολή μας.
Τα λειτουργικά βιβλία είναι απολύτως απαραίτητα για την τέλεση των ακολουθιών στη γαλλική γλώσσα αλλά και στις τοπικές διαλέκτους. Το γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής της ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει αναλάβει μία μικρή εκστρατεία για τον εφοδιασμό με τα λειτουργικά βιβλία στη γαλλική γλώσσα σε όσο το δυνατόν περισσότερες ενορίες στην μητρόπολη της Κεντρώας Αφρικής (με έκταση 10 φορές όσο η ΕΛλάδα).
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια μπορούν να συνδράμουν οικονομικά για την αγορά ενός ή και περισσοτέρων βιβλίων. Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλιοπωλείο «Παύλειος Λόγος» Βενιζέλου 29, τηλ. 23310 20951, καθώς και στο γραφείο εξωτερικής Ιεραποστολής."

http://www.imverias.gr/dev/index.php?option=com_content&view=article&id=405:2011-07-06-09-14-09&catid=58:2011&Itemid=47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου