Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το εορταστικό πολιτιστικό - θεολογικό 15νθήμερο της Ορθόδοξης Μοζαμβίκης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με μια μικρή συναυλία από την Παιδική Χορωδία της Επισκοπής Μοζαμβίκης έληξε, στα μέσα Ιουνίου 2013, το πολιτιστικό και θεαολογικό δεκαπενθήμερο, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, αγναντεύουμε το μέλλον».
Στην ομιλὶα του ο Επίσκοπος Ιωάννης αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα που έγινε για πρώτη φορά στην Μοζαμβίκη με εκατοντάδες επισκέπτες από σχολεία, πανεπιστήμια, πρεσβείες, άλλες εκκλησίες και πνευματικούς ανθρώπους, ενώ απλός κόσμος συνάντησε και απόλαυσε την απλότητα και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας.
Τελειώνοντας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Για να μεταλαμπαδευτεί η Ορθοδοξία, πρέπει αρχικώς και κυρίως να υπάρχει η Εκκλησία κι εμείς υπάρχουμε και αναπτυσσόμεθα και δημιουργούμε στη χώρα αυτή και αντλούμε δύναμη από την δισχιλιόχρονη παρουσία και εμπειρία του παλαίφατου Αλεξανδρινού Θρόνου και του φωτισμένου πνευματικού Πατέρα, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄. Όλες αυτές τις ημέρες νυχθημερόν κοπίασαν οι συνεργάτες της Επισκοπής για την διαφύλαξη και ασφάλεια των εκθεμάτων, καθώς και για τη φιλοξενία των προσερχομένων, ξεναγήσεις, ομιλίες, διαλέξεις, ομάδες κλπ.".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου