Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος»


 
Το Σάββατο, 6η Ιουλίου 2013, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie του Κονγκό προκειμένου να παραδώσει μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», τα οποία αποτελούν προσφορά αγάπης του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».   

Επισημαίνεται ότι σε αυτόν τον χώρο αγάπης, θαλπωρής και προστασίας της Εκκλησίας φιλοξενούνται 26 παιδιά, ηλικίας 7-17 ετών. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Επίσκοπος έδωσε προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση και στην βελτίωση του τρόπου διαχειρίσεως των ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας, εφ’ όσον η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι επισήμως αναγνωρισμένη από την Δημοκρατία του Κονγκό, προκειμένου η νομιμότητα και η ευταξία να διέπουν την εύρυθμη λειτουργία τους. Επίσης, ο Θεοφιλέστατος είχε πολύωρη συνεργασία επί διοικητικών και οικονομικών θεμάτων με την Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου, κα. Δωροθέα Samba, ενώ έδωσε σαφείς οδηγίες στους εργαζομένους. Ακόμη, συζήτησε με τα παιδιά για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος, καθώς και για την πολυσχιδή δράση του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Σεπτού Προκαθημένου του, Μακ. Θεοδώρου Β΄, στην Αφρική.



Την Κυριακή, 7η Ιουλίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, μετά το πέρας της οποίας συνεργάσθηκε με τον Διευθυντή των ορθοδόξων Εκπαιδευτηρίων «Φως Εθνών», κ. Jean-Claude Tchilimbou για το επικείμενο «1ο Συνέδριο Ορθοδόξων Νέων της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος από 24ης έως 28ης Ιουλίου 2013, με θέμα « Οι ορθόδοξοι νέοι μετέχουν ενεργά στην ζωή της Εκκλησίας.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου