Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

 
 
Την Κυριακή 11η Οκτωβρίου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επιστρέφοντας από την ποιμαντική περιοδεία Του στην Ι. Μ. Ζιμπάμπουε και ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψή του στην Νότιο Αφρική, παρέμεινε για μία ημέρα στό Γιοχάννεσμπουργκ, όπου λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ της Ρωσικής Παροικίας της Νοτίου Αφρικής.
Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν οι Εξοχώτατοι Πρέσβεις της Ελλάδος, της Λευκορωσίας, του Αρτζεμπαϊτζάν, καθώς και οι εκπρόσωποι των Πρέσβεων Ρωσίας και Σερβίας οι οποίοι απουσίαζαν στο εξωτερικό, ο Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Αλέκος Μπαλαδάκης και πολλοί Ρώσοι που διαμένουν στην Ν.Αφρική.
Ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στην εορτή του μεγάλου λαοφιλούς αγίου της Ρωσικής Ορθοδοξίας, οσίου Σεργίου του Ραντονέζ, ωμίλησε στην ρωσική γλώσσα απευθύνοντας πρός όλους λόγους αγάπης και οικοδομής Επίσης, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν από αιώνων το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τό Πατριαρχείο Μόσχας, εκφράζοντας ευχαριστίες και ευχές τόσο στόν Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, όσον και στόν κραταιό Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαδίμηρο Πούτιν, οι οποίοι στηρίζουν ποικιλοτρόπως το ιεραποστολικό έργο σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.
Μετά την Απόλυση της Ευχαριστιακής Συνάξεως επακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, ενώ το εσπέρας της ιδίας ημέρας η Α.Θ.Μ. ανεχώρησε αεροπορικώς δια την Αλεξάνδρεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου