Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Πυρκαγιά σε θαλάμους του ορθόδοξου γυμνασίου του Αγίου Μάρκου στο Σιαβοκέρε Δυτικής Κένυας

 Romfea.gr

0kenia-22
 
Πριν μερικές μέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας επισκέφτηκε γυμνάσια και δημοτικά σχολεία, όπου έγινε ειδική τελετή, με προσευχή, για τους υποψηφίους των τελικών εξετάσεων.
Ανάμεσα στα σχολεία ήταν και το γυμνάσιο του Αγίου Μάρκου στη Δυτική Κένυα.
Δυστυχώς αυτές τις μέρες ξέσπασε μια απρόοπτη πυρκαγιά και καταστράφηκε ο μεγάλος θάλαμος, όπου φιλοξενούσε 46 μαθητές.
Η πυρκαγιά σβήστηκε από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι εκείνη την ώρα, παρόλο που ήταν βράδυ, μελετούσαν στις τάξεις τους για τις εξετάσεις. Δεν υπήρξε κανένα θύμα ούτε και τραυματισμός.
Ο Σεβασμιώτατος, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διευθυντή και του υποσχέθηκε υλική και ηθική υποστήριξη, προς ανακούφιση των 46 μαθητών.
Έτσι, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το γυμνάσιο, μίλησε σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους πληγέντες από την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, είπε ότι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό που η πυρκαγιά αυτή δεν είχε κανένα θύμα και να το λάβουμε ως ένα μάθημα με ελπιδοφόρα μηνύματα.
Στη ζωή μας συμβαίνουν πολλά απρόοπτα και αναπάντεχα. Πρέπει να έχουν μέσα μας την ψυχική δύναμη και να μην τα παρατούν ποτέ, αλλά να συνεχίσουν την πορεία, με περισσότερο ενθουσιασμό και ελπίδα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου