Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κοντά στα παιδιά της Αφρικής για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ / Ξάνθη


Σε ιεραποδημία μαζί με τον ιεροκήρυκα Ι. Μούκανο και ολιγομελή ομάδα επισκέφθηκε το σχολείο του Μιχαλάι που ίδρυσε η Ι.Μ. Ξάνθης, άλλα σχολεία και ναούς της περιοχής



Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων , συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Της Εξωτερικής Ιεραποστολής , Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως  Ξάνθης  , Ιωακείμ Μούκανο και από ολιγομελή ομάδα, ανάμεσά τους και ο ξανθιώτης Γιώργος Σαρόγλου, βρέθηκε από την Κυριακή εις την Αφρική όπου κατά την πρώτη ημέρα της άφιξής του επισκέφτηκε την Κανάγκα . Την Κυριακή 14η Οκτωβρίου 2018 , τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία , στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα . Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας , τελέστηκε Μνημόσυνο Μακαριστών Ιεραποστόλων. Το Απόγευμα επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό Του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου , όπου εψάλη η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ο κ. Παντελεήμων , συνεχίζοντας την Ιεραποδημία του στην μακρινή Αφρική , επισκέφτηκε με την συνοδεία του το Μικαλάι , όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Του Προφήτου Ηλιού με την παρουσία χιλιάδων πιστών που διψούν να μάθουν για τον Χριστό και την Ορθοδοξία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Σχολείο , το οποίο έφτιαξε και στηρίζει η Ιερά Μητρόπολη της Ξάνθης και, με την συμβολή του λαού της Ξάνθης και την επίβλεψη του Γραφείου της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητρόπολης. Οι μαθητές υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό μεγάλο , τον Μητροπολίτη Ξάνθης και την συνοδεία του , ο οποίος ευχαρίστησε τους μαθητές και τους διδασκάλους ευχόμενος , υγεία πολλή , πρόοδο και ειρήνη από τον Θεό στην ζωή τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Παντελεήμων , επιστρέφοντας στην Κανάγκα , τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου και μίλησε στους Εκατοντάδες Πιστούς που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό .
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα Σχολεία «Φώς Εθνών», Γυμνάσιο και Λύκειο της Κανάγκα.
Ο κ. Παντελεήμων , είχε την χαρά να βρεθεί κοντά σε εξακόσιους και πλέον μαθητές που αριθμούν τα Σχολεία , οι οποίοι του επιφύλαξαν ενθουσιώδη θερμή υποδοχή με πολλή χαρά. Ο ίδιος , ευχαρίστησε τους μαθητές , απηύθηνε τις πατρικές του ευχές προς όλους για υγεία πολλή και πρόοδο στην ζωή τους. Στην συνέχεια της ημέρας , επισκέφτηκε το Σχολείο «Κώστας Πάλλας», στο οποίο τον υποδέχτηκαν μαθητές και διδάσκαλοι με θερμή υποδοχή και κατόπιν τέλεσε Τρισάγιο , στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Τσιλούμπα για την ανάπαυση της ψυχής του Κώστα Πάλλα – Αεροπόρου που σκοτώθηκε σε ατύχημα κατάσβεσης Πυρκαγιάς και οι γονείς του για την Μνήμη του έκτισαν το Σχολείο.
Το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων , του Αειμνήστου Ιεραποστόλου Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου , στην οποία ομιλητής ήταν ο κ. Παντελεήμων , μεταφέροντας τις πνευματικές του εμπειρίες στους κληρικούς της περιοχής.
https://empros.gr/2018/10/konta-sta-paidia-tis-afrikis-gia-mia-akomi-fora-o-mitropolitis-ksanthis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου