Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

H ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ CONGO

 Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Παντελεήμων Αράθυμος, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

"Την Δευτέρα 6η Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, εκήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε την Ακολουθία του Μ. Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία κατόπιν ειδικής αδείας που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Congo.
Εκεί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για έβδομη φορά στην ιστορία της ορθοδόξου κοινότητος την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του κόσμου.
Επί της όχθης ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε σύντομα περί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Κατακλείων μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, ως και την κρατική τηλεόραση Tele-Congo για την τηλεοπτική κάλυψη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.
Το απόγευμα της ιδίας μέρας ο Μητροπολίτης ανεχώρησε αεροπορικώς για την έδρα της Ι. Μητροπόλεως, στην συμπρωτεύουσα Pointe-Noire."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου