Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνού με Ομήρου

titloi.com

ioannoupoleos
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενημέρωσε σήμερα τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πραιτόριας Δαμασκηνό για τη σημερινή φάση του Κυπριακού και την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο.
Στη συνάντηση, που έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Ομήρου στη Νότιο Αφρική για να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός τον ενημέρωσε για την ιστορία και το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Νότιο Αφρική και συζήτησε μαζί του θέματα που την αφορούν.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε την ελληνική κοινότητα Πραιτόριας, όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Άρη Τζυρκάλλη και μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.
Ο κ. Ομήρου ξεναγήθηκε στους χώρους της εκκλησίας της κοινότητας και εξέφρασε τη χαρά και ευαρέσκεια του για το έργο που επιτελεί η ελληνική κοινότητα Πραιτόριας προς όφελος της ομογένειας της Νοτίου Αφρικής, καθώς και για το ρόλο της στην προώθηση θεμάτων που αφορούν τον μητροπολιτικό Ελληνισμό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου