Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Προσφορά από καρδιάς στα ορφανά αφρικανόπουλα από την μαρτυρική Μεγαλόνησο Κύπρο

orfana afrikis 01

Μέσα στα πλαίσια της εθελοντικής εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς αρκετοί είναι από διάφορα μέρη της ημισκλαβωμένης μικρής Κύπρου που προσφέρουν με πολύ αγάπη εισφορές για την στήριξη άπορων και ορφανών παιδιών της Αφρικής για να έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, όπως στο Ζιμπάμπουε, δίνοντας ίσες ευκαιρίες μόρφωσης και επιβίωσης. 

Ακόμη γύρω στα εκατό παιδιά κάτω της ηλικίας των πέντε ετών πεθαίνουν καθημερινά στο Ζιμπάμπουε από διάφορες μολυσματικές ασθένειες και το έϊτς. Η Ιεραποστολική προσπάθεια του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας διά της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε συνεχίζεται με τη παραχώρηση υποτροφιών σε άπορα και ορφανά παιδιά.

Οι σημαντικές προσπάθειες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, του Συνδέσμου «Φίλοι της Ιεραποστολής Ζιμπάμπουε», του Παγκύπριου Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας που προεδρεύει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος και πολλών ευσεβών χριστιανών, όπως του μακαριστού Ιεραπόστολου πατρός Ευέλθοντος και του μακαριστού Γέροντα Γαβριήλ, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στις κατεχόμενες περιοχές, μας βοηθούν τα μέγιστα για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνον.
 
To γνωστόν Σχολείον «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» της Λεμεσού με συγκηνιτικές πρωτοβουλίες της Διεύθυνσης, των κατηγητών, των γονέων και των μαθητών ξεκίνησαν μια πρωτοπορειακή προσπάθεια για τη λειτουργία του Σχολείου «Άγιος Ιωάννης Ζιμπάμπουε», ως επίσης και τη στήριξη άπορων και ορφανών παιδιών με τη παραχώρηση υποτροφιών.

Με πρόταση συνεργασίας της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών συνεχίζεται κι η προσπάθεια μας για την οργάνωση και λειτουργία Διαφωτιστικού Κέντρου για την πρόληψη της μάστιγας του Έϊτς και στήριξη ορφανών παιδιών  με το όνομα «Κύπρος» που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη των μακαριστών Προέδρων της Κύπρου,  Εθνάρχη Μακαρίου, Κυπριανού και  Παπαδόπουλου, με τη λειτουργία και ειδικού τμήματος ενημέρωσης του Εθνικού μας προβλήματος της τοπικής κοινωνίας και των πρεσβειών των ξένων χωρών.
 
Πηγή: Ι. Μητρόπολη Ζιμπάμπουε

greekafricanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου