Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ομιλία για την Ιεραποστολή στην Ινδία και στην Μαδαγασκάρη από μέλη του Συλλόγου «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ» της Κορίνθου



Σήμερα Κυριακή 8η Δεκεμβρίου 2013, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως στις 6 το απόγευμα μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία και προβολή φωτογραφικού υλικού, σχετικά με την Ιεραποστολική κίνηση της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την Ινδία και την Μαδαγασκάρη από μελή του Ορθόδοξου Συλλόγου Εξωτερικής Ιεραποστολής «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ» με έδρα την Κόρινθο.

Την Ιεραποστολική κίνηση και την αγωνιά της τοπικής Εκκλησιάς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στα Ιεραποστολικά κλιμάκια μετέφερε στους συμμετέχοντας και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που εκτελεί επί δεκαετίες το γραφείο του Συλλόγου της Εξωτερικής Ιεραποστολής Τριπόλεως « Ο Ευαγγελισμός των Εθνών », αναφέροντας δράσεις και έργα με σημαντικότερο τον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου των Πολιούχων της Τριπόλεως που έχει ανεγερθεί στην Κένυα.

Ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Ηλία Καριώτη και τους συνεργάτες του για την ευκαιρία που μας έδωσαν να βιώσουμε και να αισθανθούμε τους παλμούς των Ιεραποστόλων αδελφών μας, ιδιαιτέρως του Σεβ. Μητροπολίτου Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνατίου, αλλά και να κατανοήσουμε το μέγεθος της ευεργεσίας προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας στην Μαδαγασκάρη, την Καλκούτα και τους δοκιμαζομένους λαούς στην μακρινή Αφρική.

Ευχόμαστε τέτοιες ομιλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης να βρουν μιμητές διότι είναι χρέος όλων μας να μετέχουμε στην Ιεραποστολή και το έργο της.

Είναι χρέος που απορρέει εκ της χριστιανικής αγάπης.

Ένα χρέος αγάπης και προσφοράς προς τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας.


+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Περισσότερα... http://synodoiporia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5551.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου