Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Εθελοντές από την Ελλάδα στη Γουινέα για να επιβλέψουν την ανέγερση του Ι. Ναού των Αγίων Παρθενίου και Χαραλάμπους και της Ορθόδοξης Ελληνικής Ακαδημίας

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής


Παρά τη μεγάλη απειλή του θανατηφόρου ιού Έμπολα, εθελοντές από την Ελλάδα ταξίδεψαν στη Γουινέα για να επιβλέψουν την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Παρθενίου και Χαραλάμπους και της Ορθόδοξης Ελληνικής Ακαδημίας. Αρχικά έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για το ίσιωμα του οικοπέδου, ανοίχτηκε δίοδος για να διευκολύνει το πέρασμα των φορτηγών για την μεταφορά των δομικών υλικών και άρχισε η προετοιμασία για τα θεμέλια. Ευχόμαστε ο Κύριος δι' ευχών και ευλογίων του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου να προστατεύσει τους εθελοντές από την θανατηφόρα επιδημία και να βοηθήσει σύντομα να δούμε το έργο να υλοποιείται. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ετοιμάστηκαν στην Ελλάδα από την Σταυρούλα Σουρτζή και τον Αλκιβιάδη.


Ι. Μητρόπολη Γουινέας

Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος. Η Ιερά Μητρόπολη Γουινέας ιδρύθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2010. Συμπεριλαμβάνει τις χώρες Γουινέα, Σιέρρα Λεόνε, Γκάμπια, Λιβερία, Σενεγάλη και Γουινέα Μπισάο.
Στη Σιέρρα Λεόνε, ήδη αποπερατώνονται οι ανεγέρσεις δύο Ιερών Ναών, ενώ ολοκληρώθηκε η ανέγερση του Ιεραποστολικού Κέντρου στη Freetown. Στο Waterloo ανεγέρθηκαν έξι κατοικίες αναπήρων, κλινική και δύο οικίες φιλοξενίας εθελοντών. Περατώνονται οι εργασίες ανεγέρσεως Ορθόδοξης Ακαδημίας. Στην πρωτεύουσα χτίζεται διώροφο Ορθόδοξο Σχολείο. Στη Γουινέα, γίνονται απόπειρες εδραίωσης της Ιεραποστολής.
Στη Γκάμπια λειτουργεί Ορθόδοξη Ιεραποστολική Βάση με Κλινική στην περιοχή Brufut-Banjul.

http://ierapostoles.gr/

Despite the great threat of the deadly virus Ebola, volunteers from Greece travelled to Guinea to supervise the start of the works on the construction of Ss. Parthenios and Charalambos’s church and the Greek Orthodox Academy. Initially, they straightened the plot, they opened a passage to facilitate the transport of building materials and they began preparing for the foundation. We pray that the Lord by the blessings of Theodoros, the Patriarch of Alexandria, protect the volunteers from the deadly epidemic and help us soon to see the project implemented.

http://orthodoxmission.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου