Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων ετέλεσε στο ορθόδοξο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών» τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2015-2016

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν







 

Την 13η Νοεμβρίου 2015 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη στην πόλη Dolisie, όπου ετέλεσε στο ορθόδοξο εκπαιδευτήριο «Φως Εθνών» τον αγιασμό επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους 2015-2016.
Απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ ανεφέρθη στην σημασία της μορφώσεως για την πνευματική πρόοδο και ωρίμανση του προσώπου και κατ’ επέκταση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ετόνισε την μοναδ...ικότητα της Χριστοκεντρικής παδείας, ενώ μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ προς τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους. Ακόμη, επισκέφθηκε τις τάξεις του σχολείου για να γνωρίσει τα μικρά παιδιά και να συνομιλήσει μαζί τους.
Ακολούθως, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον νέο Κυβερνήτη του Διαμερίσματος Niari προς υποβολή συγχαρητηρίων ευχών επί τη αναλήψει των ευθυνοφόρων καθηκόντων του.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγ.Ειρήνης Dolisie, είχε συνάντηση με πιστούς, προς τους οποίους μίλησε να την σπουδαιότητα της ενεργούς συμμετοχής στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, ενώ απάντησε σε ερωτήματα που εκείνοι εθέσαν.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο που ευγενώς παρέθεσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή προς τιμήν του Επισκόπου.

Περισσότερα...
(www.orthodoxchurchcongo.com)
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου