Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κένυα: Ορθόδοξοι Θεολόγοι διδάσκουν στην Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄»

Romfea.gr

kenia-21

Με πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακαρίου, βρίσκονται, από χθες, στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, οι καθηγητές π. Ράουνο (Ρουμάνος) Pietazinen πρώην Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής του Ελσίνκι (Φινλανδία) και ο Παύλος Μέγεντροφ, γιος του μεγάλου Ρώσου Θεολόγου π. Ιωάννη, από τη Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδιμήρου Νέας Υόρκης.
Και οι δύο καθηγητές δίνουν διαλέξεις θεολογικού περιεχομένου στους μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής. Έτσι, οι ιεροσπουδαστές, στο τέλος της κάθε διάλεξης, υποβάλλουν ερωτήσεις και γίνεται συζήτηση.
Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος προέστη του πανηγυρικού εσπερινού, με αρτοκλασία, στο παρεκκλήσιο της Σχολής.
Μετά την ακολουθία τέλεσε την καθιερωμένη τελετή στους δεκατέσσερις πρωτοετείς, που προέρχονται από διάφορες χώρες της Μαύρης Ηπείρου, κάνοντάς τους αναγνώστες.
Μίλησε, στο τέλος, κατασυγκινημένος, καλώντας τους νέους αναγνώστες να είναι ταπεινοί, να συγχωρούν και να υπηρετήσουν με σοβαρότητα, ζήλο και αυτοθυσία.
Γύρω στο μεσημέρι έγινε η επίσημη παράδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών, προσφορά της Φινλανδικής Εκκλησίας στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη αυτή προσφορά που θα βοηθήσει εξαιρετικά τους ιεροσπουδαστές αλλά και τους καθηγητές.
Στις 12 Νοεμβρίου το βράδυ, στην τραπεζαρία της Σχολής, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε, επίσημα, τους δύο εκλεκτούς καθηγητές. Οι μαθητές εκτέλεσαν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Στις 13 Νοεμβρίου τελέστηκε θεία λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, βοηθούμενος από τον Επίσκοπο Νιτρίας Νεόφυτο και καθηγητές – μαθητές ιερείς της Σχολής.
Κάλεσε όλους, στο τέλος, να μιμηθούν το έργο και τη ζωή του εορταζόμενου Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.
Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών οι δύο καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους, τόσον της Πατριαρχικής Σχολής όσο και του Διδασκαλικού Κολλεγίου.
Είχαν συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο και τους καθηγητές των δύο σχολών και βρήκαν τρόπους συνεργασίας με τις δικές τους Σχολές.
Έμειναν κατενθουσιασμένοι από το επιτελούμενο σημαντικό έργο που επιτελούν οι δύο Σχολές και υποσχέθηκαν ότι θα συμπαρασταθούν, με κάθε δυνατό τρόπο, όταν θα επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου