Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Την εκκλησία Εισοδίων της Παναγίας στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ηλιούπολης, ανακαινίζει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου



pyramisnews.gr

Πολύ σημαντικά έργα ανακαίνισης για το ιστορικό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια της Ηλιούπολης, ξεκινά η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Πρόκειται για έναν από τους κοινοτικούς ναούς της Ελληνικής παροικίας στο Κάιρο, που λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, αφενός μεν διότι χρησιμοποιείται για τον εκκλησιασμό των  μαθητών της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, αλλά και γιατί περιλαμβάνει στο τέμπλο του έργα του Φώτη Κόντογλου.

Ο ναός που εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος πιστών και επισήμων.

Και μάλιστα, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στον επιβλητικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έχει χρησιμοποιηθεί και για την Δοξολογία της πρόσφατης Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Ο χώρος διακρίνεται για την κατάνυξη που δίνει καθώς μεταφέρει την αίσθηση στους πιστούς που δίνουν όλα τα μικρά παρεκκλήσια, δίνοντας ακόμη περισσότερο την έννοια της οικογένειας σε όσους έρχονται να παρακολουθήσουν τις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Με το έργο αυτό, η ΕΚΚ αναδεικνύει ένα από τα ιστορικότερα κεφάλαια στην ιστορία της, καθώς από το μικρό αυτό ναό έχουν περάσει αμέτρητοι μαθητές, καθηγητές και πάροικοι, για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν…

http://pyramisnews.gr/anakainisi-sta-eisodia-tis-ilioupolis-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου