Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

"Αρχιερατική Θεία λειτουργία ,Καθαγιασμός των Υδάτων για τα Θεοφάνια και κοπή Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Ζάμπιας"

"Κυριακή 13 Ιανουαρίου
Αρχιερατική Θεία λειτουργία ,Καθαγιασμός των Υδάτων για τα Θεοφάνια και κοπή Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Ζαμπιας
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30 στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας στο Kalundou. τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ζαμπιας κ. Ιωάννου . Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνια ,και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Ακολούθησε ,η κοπή της βασιλόπιτας , δεξίωση και παιδικές δραστηριότητές ..
Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στην Μητροπολιτική κατοικία ο Σεβασμιοτατος παρουσίασε τον νέο εφήμερο της Ελληνικής κοινότητας πατέρα Αρσενιο και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Γουρδούπη Διευθυντή του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων των Ενόπλων Δυνάμεων για την παρουσία του και την πολύτιμη αυτή βοήθειά του στην Μητρόπολη της Ζάμπια.
Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας ο Μητροπολίτης Ιωάννης αναφέρθηκε αρχικά στο πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, το πολυδιάστατο του χαρακτήρος και το εύρος του μεγάλου έργου, το οποίο κληροδότησε στην Εκκλησία.Στην συνέχεια, ως είθισται, έγινε λόγος στα σημαντικά για την Ιερά Μητρόπολη γεγονότα της χρονιάς που πέρασε, καθώς επίσης και τα οράματα και ο προγραμματισμός του νέου έτους που ήδη διανύουμε.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έκοψε τις Βασιλόπιτες,που ήταν τρεις - της Μητροπόλεως, του Ελληνικού Προξενείου και της Ελληνικής Κοινότητας καθώς και οι τυχεροί της χρονιάς που κέρδισαν το φλουρί,- και τις διένειμε στους παρισταμένους επισήμους, τον ιερό κλήρο και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Λουσακας
Την κοπή της Βασιλόπιτας τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ζάμπια κ Μιχαήλ Κρουπνικ ,ο πρόξενος τής Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Λουσάκα η επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Ζάμπιας στην Αθήνα κα Ροζ Αναστασία Κανακάρη και αγαπητά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Λουσακας
Τέλος ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, με την ευχή να έχουν όλοι ένα νέο και ευλογημένο έτος με υγεία, αγάπη και πίστη."

Περισσότερα...https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?tn-str=k*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου