Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Σύναξη του ιερού κλήρου στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

"Την Πέμπτη, 25η Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στο Pointe-Noire σύναξη του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Παντελεήμονα.
Κύριο θέμα της συνάξεως ήταν η επικείμενη επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’ στο Κονγκό-Μπραζαβίλ προς τέλεση των ιερών εγκαινίων του νέου Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου. Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στην λυσιτελέστερη άσκηση των ποιμαντικών καθηκόντων των ιερέων, ενώ ο Σεβασμιώτατος έδωσε σαφείς οδηγίες και πατρικές συμβουλές προς τούτο.
Τέλος οι Εφημέριοι παρέλαβαν καινούρια γαλλόφωνα λειτουργικά βιβλία (Ιερατικό, Μέγα Ευχολόγιο, Ι.Ακολουθίες Βαπτίσεως, Γάμου, Ευχελαίου, Νεκρώσιμος Ακολουθία, Μικρός Αγιασμός), νέα καλυμμαύχια, τα οποία προσέφερε φιλαδέλφως η Ενοριακή Κοινότητα Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Hatfield Hertf Λονδίνου, καθώς και νέα ιερατικά άμφια.
Αμέσως μετά ακολούθησε πολύωρη κοινή σύσκεψη των Εφημερίων, των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και των Πρόεδρων των Ενοριακών Κοινοτήτων της Ι.Μητροπολεως Μπραζαβίλ υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου με μοναδικό θέμα τις ανά τομέα προετοιμασίες για το ιστορικό γεγονός των εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού από τον Σεπτό Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Η σύσκεψη έληξε αργά το βράδυ μέσα σε κλίμα ενότητος και πνευματικής ευφορίας."

Περισσότερα...
https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARCEJXDDJPKGotuMH_3onufxdcTj_cEiaLRBzRFkpxMffCXF-zTrLctSFZjP_ca1cCRE3K-NZ-vXt3K-&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου