Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 15 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

"Την Κυριακή, 13η Ιανουαρίου 2019, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αναγνώστη και Χοράρχη του Ναού κ. Ιακώβου Miayokela Ntsoumou.
Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος Διάκονος ανεφέρθη, μεταξύ άλλων, στην σπουδαιότητα της διακονίας των πιστών εν υπακοή και αφοσιώσει προς τον Επίσκοπο, ο οποίος ίσταται εις τύπον και τόπον Χριστού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αείμνηστο Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο (+2003), προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Κατάγκας κ.Μελέτιο, πλησίον του οποίου ανδρώθηκε πνευματικώς, ως και προς τον επιχώριο Μητροπολίτη Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμονα, του οποίου ο αγώνας προς σταθεροποίηση και ανάπτυξη της τοπικής Εκκλησίας εν μέσω πλήθους δυσκολιών οριστικοποίησε την τελική απόφασή του προς την εισαγωγή του στην ιερωσύνη και την συμβολή του στην προσπάθεια αναπτύξεως του Αποστολικού έργου στο Κονγκό-Μπραζαβίλ.
Αντιφωνών ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην σπουδαιότητα και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος εν πνεύματι θυσιαστικής ταπεινώσεως, αγάπης, αφοσιώσεως, υπακοής και συνέσεως. Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, με την άδεια και ευλογία του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη του Πρεσβυγενούς Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
O νέος Ιεροδιάκονος π.Ιάκωβος Miayokela Ntsoumou, 33 ετών, έγγαμος, θα διακονεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, ενώ θα συνεχίσει την υπηρεσία του ως Γραμματεύς του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό, υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Μπραζαβίλ.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής του Ναού κ. Adrian Hossie εξέφρασε την χαρά των πιστών και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη τους για την χειροτονία ενός ακόμη νέου και πεπαιδευμένου κληρικού, ως και για την εν γένει πνευματική προαγωγή της τοπικής Εκκλησίας.
Στο χαροποιό γεγονός της χειροτονίας παρέστησαν οι επικεφαλής των πέντε επισήμων Χριστιανικών Εκκλησιών του Κονγκό, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών. Το σημαντικό αυτό γεγονός για την τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele Congo, προς την οποία ο Μητροπολίτης παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη. Ακολούθησε εόρτια σύναξη στον προαύλιο χώρο του Ναού."

Περισσότερα...https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&__tn__=%2Cd*F*F-R&eid=ARA9ziplrllQ4hsZwTC0CP0x1GhEKxl_zXyCoXO6FkKqGEsLCaxy1ULtPfluFbG91rvPLvCycGAQYnDv&tn-str=*F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου