Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

"Την Αικ. Σοφιανού και τους Σαουΐρις ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος για την ανακαίνιση του Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου και Αγ. Αικατερίνης Σουέζ"

pyramisnews.gr/




"Τη μεγάλη ευαρέσκεια της Αλεξανδρινής Εκκλησίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, για την τεράστια προσφορά της Αιγυπτιώτισσας μεγάλης Ευεργέτιδας Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη και της οικογένειας Σαουΐρις, για το περίσσευμα από την καρδιά τους στα έργα ανακαίνισης του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου και της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ, αντίστοιχα.  

Οι αναφορές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου και οι ευχαριστίες του από καρδιάς, εκφράστηκαν κατά την κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας, στην Αθήνα.

Ήταν μάλιστα η πρώτη επίσκεψη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στο χώρο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κατά το 2019, και όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσέφερε στον Πρόεδρο του ΣΑΕ, Κώστα Μιχαηλίδη, τα ιερά του εγκόλπια από την Οδησσό, που φτιάχτηκαν με την ευκαιρία χιλίων χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 85 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού ΣΑΕ.

«Μέσα στις καρδιές μας έχουμε την ελπίδα», τόνισε προς τους παρεβρισκομένους ο Πατριάρχης Θεόδωρος, εκφράζοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση για τα έργα ανακαίνισης που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή και ξεκινήσει σε όλες σχεδόν τις αιγυπτιώτικες εκκλησίες στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου, μιλώντας και για το τεράστιο ιεραποστολικό έργο σε όλη την Αφρική, παρουσία του Εξάρχου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αθήνα, Μητροπολίτου Γουϊνέας κ. Γεωργίου.

Αναφέρθηκε στα έργα ανακαίνισης στον Άγιο Νικόλαο της Ιμπραημίας, στη λειτουργία που ετέλεσε στον Άγιο Ιωάννη του Κοτσίκειου Νοσοκομείου Αλεξάνδρειας, στις χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, στα έργα ανακαίνισης της Αγίας Αικατερίνης του Σουέζ, που στηρίζουν με το περίσσευμα της καρδιά τους η οικογένεια των Σαουΐρις, καθώς επίσης και στα έργα ανακαίνισης στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου, που έχει αναλάβει η Μεγάλη Καϊρινή Ευεργέτιδα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη, απαριθμώντας μερικά μόνο από τα έργα που επιτελούνται για να κρατήσουν αναμμένο το καντήλι της Ορθοδοξίας στην Αίγυπτο."

http://pyramisnews.gr/ena-megalo-efxaristo-apo-ton-patriarxi-theodoro-pros-sofianou-kai-sawiris-gia-tis-anakainisis-naon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου