Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κονγκό Μπραζαβίλ... "Η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία διακρίνεται για την έμπρακτη αγάπη και γενναιοδωρία Της προς κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο αδιακρίτως..."

Παντελεήμων Αράθυμος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

"Την 30η Ιανουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμο Oumba, επισκέφθηκε το Περιφερειακό Στρατιωτικό Νοσοκομείο πόλεως Pointe-Noire όπου προσέφερε ποσότητα φαρμάκων.
Τα φάρμακα αυτά, τα οποία έγιναν αποδεκτά με ευγνωμοσύνη από τον Συνταγματάρχη-Διευθυντή του νοσοκομείου, ετέθησαν ευγενώς στην διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Εντιμ. κ.Χρήστο Κυλικά, Φαρμακοβιομήχανο, άμισθο Πρόξενο της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ στην Ελλάδα.
Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο «LOANDJILI» όπου παρέδωσε ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των νοσηλευομένων σε αυτό απόρων πολιτών. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απεδέχθη ενθουσιωδώς την προσφορά τονίζοντας ότι η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία διακρίνεται για την έμπρακτη αγάπη και γενναιοδωρία Της προς κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο αδιακρίτως.
Τέλος, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Louise Michel», στο οποίο προσέφερε φάρμακα, αναπηρικές πολυθρόνες και άλλο ιατρικό υλικό. Κατά την παραλαβή της δωρεάς ο κ.Αρχίατρος του νοσηλευτικού ιδρύματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η φιλάνθρωπη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως φανερώνει την δύναμη της πίστεως και της αγάπης των ορθοδόξων συμπολιτών μας, την οποία η τοπική κοινωνία εισπράττει ως ένα έμπρακτο και ελπιδοφόρο μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης εν μέσω δριμείας οικονομικής και πνευματικής κρίσεως».
Σημειώνεται ότι τις διαδοχικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτη Μπραζαβίλ στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση «Télé Congo»."  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου