Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ «ΟΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΩΝ»ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ «ΟΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΩΝ»

Τη Δευτέρα, 30η Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Αμέσως μετέβη στην έδρα του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ), του οποίου τυγχάνει Πρόεδρος, όπου είχε εκτενή συνεργασία με τον πολιτικό μηχανικό της κατασκευαστικής εταιρείας περί των τελευταίων λεπτομερειών προ της περατώσεως των εργασιών της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου.
Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον δραστήριο Εφημέριο π.Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela, μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και μέλη της χορωδίας του Ι.Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Brazzaville, πραγματοποίησε επίσκεψη τον Οίκο Γερόντων (Maison des Seniors) στο φτωχό και απομακρυσμένο προάστιο Mfilou της κονγκολέζικης πρωτεύουσας, για να προσφέρει ποσότητα τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής και παραδοσιακών υφασμάτων προς ένδυση των περιθαλπομένων αδελφών.
Μετά την εγκάρδια υποδοχή από την Διευθύντρια κα. Rose Tchipoussou, η οποία μετέφερε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πρώτης Κυρίας, Εξοχ.κας. Antoinette Sassou Nguesso, ιδρύτριας του συγχρόνου γηροκομείου, τις προσφωνήσεις και την προσφορά της έμπρακτης αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, απεδόθησαν χριστιανικοί ύμνοι και άσματα από την Ενοριακή Χορωδία. Την επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη και την δωρεά της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Οίκο Γερόντων εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Télé Congo.
Στην συνέχεια ο Επίσκοπος μετέβη στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο όπου παρέδωσε στον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πρωθυπουργού την επίσημη πρόσκληση για τα εγκαίνια της έδρας του Εθνικού Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Ε.Σ.Χ.Ε.Κ). Κατόπιν ανεχώρησε για το αεροδρόμιο με τελικό προορισμό το Pointe Noire.

Σχετικές Φωτογραφίες... http://www.orthodoxchurchcongo.com/news/episkepsh-kai-dwrea-ston-«oiko-gerontwn»3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου