Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στηρίξτε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Μαλάουι !


Στο Μαλάουι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανέρχονται σε 1000, ενώ ο πληθυσμός και η έκταση του Μαλάουι είναι περίπου ίσα με της Ελλάδας. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φτωχοί. Υπάρχει μεγάλη ανεργία. Το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό και οι αμοιβές είναι ελάχιστες. Σε κάποιες περιοχές υπάρχει χολέρα και σχεδόν σε όλο το κράτος υπάρχει ελονοσία, η οποία οδηγεί στο θάνατο.
Οι ανάγκες και τα προγράμματα που αναπτύσσουμε είναι οι εξής:

Γεωτρήσεις (Πηγάδια)

Με τη Χάρη του Θεού ιδρύσαμε 9 ενορίες. Έχει μεγάλη σημασία να έχουμε σε κάθε ενοριακό κέντρο το δικό μας καθαρό πόσιμο νερό. Από τις 9 ενορίες οι 3 διαθέτουν πόσιμο νερό. Έτσι περιμένουμε να βρεθούν δωρητές, ώστε να γίνουν 6 ακόμη γεωτρήσεις και να αποκτήσουμε σε κάθε ναό και ένα πηγάδι. Η κάθε γεώτρηση κοστίζει 3.000€.

Συσσίτια – περίθαλψη αρρώστων

Προσπαθούμε να αναπτύξουμε το φιλανθρωπικό έργο στους πάσχοντες παρέχοντάς τους συσσίτια και περιθάλποντας τους αρρώστους. Τα συσσίτια δεν λειτουργούν σε τακτική βάση, αλλά σε έκτακτες περιπτώσεις, ανάλογα με τις δυνατότητες μας. Κάθε συσσίτιο μπορεί να είναι μόνο ένα πιάτο ζυμωμένο αλεύρι ή άλλες φορές πιο περιποιημένο όπως τα πασχαλινά, με κρέας, σαλάτες και χυμούς. Αυτά κοστίζουν από 100€ μέχρι 200-250€ περίπου.

Στήριξη φυλακισμένων

Η Εκκλησία μας έχει ειδική άδεια από το κράτος να επισκέπτεται τις κρατικές φυλακές. Επισκεπτόμαστε 3 φυλακές μηνιαίως στην πόλη Ζόμπα, το τμήμα εφήβων, στην πόλη Τσιτσίμι, δύο τμήματα ανδρών και γυναικών και στην περιοχή Βούμπουε, το τμήμα ανδρών. Στις φυλακές οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρισάθλιες και γι αυτό επιμένουμε σ’ αυτό το έργο. Εκτός από τη χαρά που δίνουμε με την παρουσία μας και τον λόγο παρηγοριάς που τους προσφέρουμε, πάντα νιώθουμε μεγαλύτερη χαρά, όταν τους δίνουμε και  κάτι, όπως  τρόφιμα, ξυριστικά είδη, σαπούνια, αντίτυπα της Αγίας Γραφής ή μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κάθε προσφορά γι αυτό το πρόγραμμα της ιεραποστολής είναι δεκτή. Οι φυλακισμένοι εδώ είναι χιλιάδες.

Βαπτίσεις (ζητούνται ανάδοχοι για νεοφώτιστους)

Στα κατηχητικά μας μαθήματα  έρχονται από γνήσιο ενδιαφέρον. Μετά από πολύχρονη κατήχηση τους προετοιμάζουμε για το Άγιο Βάπτισμά τους.

Υποτροφίες για 30 παιδιά

Γνωρίζοντας ότι η γνώση είναι δύναμη αισθανόμαστε συχνά την ανάγκη και το χρέος  να βοηθήσουμε παιδιά των ενοριών μας να ξεφύγουν από τα κρατικά σχολεία. Σε χώρους χωρίς υποδομή  μέσα στα δημόσια σχολεία συχνά συνωστίζονται 200 και 300 παιδιά χωρίς ουσιαστική προκοπή. Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που παρέχουν ένα πιο ουσιαστικό διδακτικό πρόγραμμα σε αξιοπρεπές περιβάλλον. Γι αυτό ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα κάθε φορά να στέλνουμε μερικά από τα φτωχά παιδιά μας εκεί, μέχρις ότου αποκτήσει η Ιεραποστολή τα δικά της σχολεία. Ζητούμε 30 υποτροφίες. Κάθε υποτροφία κοστίζει 250€ ετησίως.

Εκπαίδευση κατηχητών

Μεγάλη σημασία δίνουμε στην εκπαίδευση-κατάρτιση των κατηχητών μας που με την σειρά τους δίνουν τις γνώσεις τους στους κατηχούμενους. Κάθε Σάββατο γίνονται στην ιεραποστολική μας βάση σεμινάρια που τα παρακολουθούν κατηχητές που έρχονται από διάφορα χωριά,  για να μεταφέρουν τις γνώσεις τους πίσω στα χωριά τους. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα έχουμε έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας 350€ εβδομαδιαίως.

Ανέγερση δύο νηπιαγωγείων

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε να χτίσουμε δύο νηπιαγωγεία, σε δύο ακόμη ενορίες μας, ώστε να μαζέψουμε τα φτωχά και ορφανά παιδιά της περιοχής, να τα φυλάξουμε κοντά στο πρόγραμμα της ενορίας, να τα διδάξουμε και ακόμη να τα σιτίσουμε. Το κάθε νηπιαγωγείο μαζί με τον εξοπλισμό του στοιχίζει 20.000€.
Αγαπημένοι μας αδελφοί, γνωρίζουμε ότι στην εποχή της κρίσης που ζούμε, όλα αυτά που ζητούμε είναι πολύ δύσκολα. Μα εμείς στηρίζουμε εξολοκλήρου την ελπίδα μας στο Θεό και περιμένουμε σε ένα θαύμα.

Με αγάπη Χριστού

π. Ερμόλαος Ιατρού

http://ierapostoles.gr/2011/05/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου