Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εξόρυξη νέου πηγαδιού στο Μαλάουι

 http://panosz.wordpress.com/2011/02/06/mihelis-106/

Επιστολή προς τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός" του π. Ερμόλαου από το Μαλάουι:

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΜΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΟΥΙ
ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΑΛΑΟΥΙ, ΜΠΛΑΝΤΑΪΡ


Μαλάουι 12-5-2011
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, Χριστός Ανέστη!
Με πολλή χαρά και μεγάλη ευγνωμοσύνη πληροφορηθήκαμε την ευγενή χειρονομία δωρητή σας να αναλάβει τα έξοδα για την εξόρυξη πηγαδιού. Το πηγάδι αυτό σκοπεύουμε να το ανοίξουμε μέσα στο οικόπεδο της Ιεραποστολής μας στο χωριό Ναμουέρα, όπου ανοικοδομούνται ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντύπα, ένα Νηπιαγωγείο και ένα Εργαστήριο Ραπτικής.
Στην περιοχή αυτή το μουσουλμανικό στοιχείο υπερτερεί αισθητά. Η ανέχεια, η ανεργία και ένα σωρό δεινά ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Το ορθόδοξο ποίμνιο, αν και μικρό, κατηχείται από χρόνια και ελπίζουμε σιγά–σιγά μέσω της κατήχησης και της έμπρακτης αγάπης μας να αυξηθεί.
Μέχρι σήμερα η Ιεραποστολή μας εξόρυξε έξι πηγάδια δίπλα σε κάθε Ι. Ναό και σε κάθε Ενορία μας. Πόθος μας είναι να απολαμβάνει κάθε Ορθόδοξη κοινότητα αυτό το αγαθό και να προσφέρει σε όλους, Χριστιανούς και μη, αυτή την ευλογία, πάντοτε φυσικά δωρεάν.
Μακάρι και άλλοι αδλεφοί μας, αναγνωρίζοντας την αξία αυτής της προσφοράς, να παρακινηθούν και να ενισχύσουν οικονομικά αυτήν μας την προσπάθεια. Η δαπάνη αυτής της εξόρυξης ανέρχεται στο ποσό των 3.000 €.
Η ωφέλεια του έργου είναι οπωσδήποτε πολύ μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς την ελπίδα ζωής που θα προσφέρει στους ιθαγενείς αδελφούς μας, οι οποίοι στερούνται και τα πλέον στοιχειώδη και αναγκαία αγαθά.
Ευχαριστούμε και πάλι όλους σας, τα μέλη του Ι. Συνδέσμου, τους φίλους και δωρητές, που αγκαλιάζετε και στηρίζετε το έργο της Ιεραποστολής μας.
Με αναστάσιμες ευχές
π. Ερμόλαος Ιατρού

 http://www.iersyn.gr/letters.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου