Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ταπεινή διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου

  http://ierapostoli.wordpress.com


Η Ιερά Μητρόπολις Πηλουσίου επιτελεί την ταπεινή διακονία αυτής και πάντοτε βεβαίως με την προτροπήν και καθοδήγησιν της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ χωρίς διαφημίσεις.
Προσφέρει κάθε μήνα το χρηματικόν ποσόν των 5.500 χιλ. λιρών Αιγύπτου εις τους τρεις Ιερείς της, εις τους Υπαλλήλους της Ι. Μητροπόλεως, εις τους μαθητάς και φοιτητάς, εις τους πτωχούς του Πορτ Σάιδ, Δαμιέττης και Μανσούρας, εις νεωκόρους και εις άλλους Χριστιανούς που έχουν οικονομικήν ανάγκην.
Επί πλέον δε, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοδώρου, επεσκέφθη μετά του Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως και άλλων κυριών τα πέντε Ιδρύματα της Κοπτικής Εκκλησίας εις το Πορτ Σάιδ και Πορτ Φουάτ και προσέφερε μεγάλας ποσότητας ειδών τροφίμων.
Συγκεκριμένα επεσκέφθη τα δύο Οικοτροφεία αρρένων και θηλέων, το Γηροκομείον, το Ίδρυμα Ψυχικών Παθήσεων και το Ίδρυμα με τα Εγκαταλελειμμένα Παιδιά.
Εξ άλλου η Ιερά Μητρόπολις προσέφερε, όπως κάθε χρόνο, δέματα εις τους πτωχούς του Πορτ Σάιδ. Επίσης μετά την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως προσέφερε εις όλους τους εκκλησιασθέντας Χριστιανούς μικρά δέματα με πασχαλινά είδη.
Την Κυριακή του Θωμά επεσκέφθησαν το Πορτ Σάιδ πενήντα προσκυνηταί-εκδρομείς, κάτι που συνεχίζεται εδώ και 45 χρόνια, από το Πατριαρχικόν Πνευματικόν Κέντρον της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων Σούμπρας-Καΐρου, υπό την Διεύθυνσιν του νέου Διευθυντού αυτού κ. Γεωργίου Ζουμπουλίδη, υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας εις το Κάιρον. Μετά την Θείαν Λειτουργίαν, την οποίαν ετέλεσεν ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και μετά το κέρασμα των κυριών εις την Ελληνικήν Κοινότηταν, οι εκδρομείς μετέβησαν εις την Ι. Μητρόπολιν, όπου τους εδεξιώθη ο Σεβασμιώτατος και η εκδήλωσις έκλεισε με την φήμην του Μακαριωτάτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Περισσότερα...  http://www.iersyn.gr/news89.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου