Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Iερείς και ενορίτες στην εκστρατεία γεμίσματος ενός κοντέινερ για τη Μαδαγασκάρη

 

http://www.iersyn.gr/madagascar.php

Κυριακάτικος περίπατος, παρέα με τον Άγιο Ευθύμιο και τον Άγιο Ελευθέριο

Την Κυριακή 22 Μαΐου, οι ιερείς και ενορίτες του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου ανασκουμπώθηκαν για πολλοστή φορά στην κοπιώδη εκστρατεία γεμίσματος ενός κοντέινερ με βοήθεια για τους χειμαζομένους ιεραποστόλους και αδελφούς μας στη Μαδαγασκάρη. Προσκεκλημένοι κοντά τους, για πρώτη φορά παρευρέθηκαν και εθελοντές της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγίου Ελευθερίου, ιερείς και ενορίτες, διαιρώντας το μόχθο και πολλαπλασιάζοντας τη χαρά αυτής της προσπάθειας.
Για όσους βρεθήκαμε εκεί για πρώτη φορά, ήταν μία κυριολεκτική αποκάλυψη να βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα χέρια μας τα θρανία και οι μαθητικές καρέκλες, τα φάρμακα και τα κρεβατάκια και τα αναπηρικά καροτσάκια, τα ρούχα και η ζάχαρη, τα παπούτσια και τα παιχνίδια...
Μετά από μερικές ώρες αδιάκοπης δουλειάς, τα σκονισμένα και ιδρωμένα χέρια των δύο ενοριών, λαϊκών αλλά και των ιερέων μας, σηκώθηκαν κατά τον ουρανό και χειροκρότησαν πανηγυρίζοντας το κλείσιμο ενός κατάφορτου κοντέινερ που ξεκίνησε το μακρύ δρόμο για τη Μαδαγασκάρη, τη δική μας Ελβετία όπου καταθέτουμε την πνευματική μας αποταμίευση.
Ως επιστέγασμα της απλόχερης αγάπης και υποδοχής των ενοριτών του Αγίου Ευθυμίου, γίναμε και ομοτράπεζοι σε ένα πλούσιο γεύμα, που συμπληρώθηκε με ακόμη πιο πλούσια λόγια από τους σεβαστούς μας πατέρες, οι οποίοι πρώτα ευχαρίστησαν τον Κύριό μας Ιησού Χριστό που ευλόγησε αυτήν την προσπάθεια.
Θυμόμαστε τα λόγια και τα παραδείγματα του πατρός Κωνσταντίνου και του πατρός Ιωάννου, ότι, με θαυμαστή πρόνοια, το έργο της ιεραποστολής βρίσκει δρόμους και συνδρομή με τρόπους που δεν φανταζόμαστε. Θυμόμαστε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες στο κλιμάκιο ιεραποστολής του Αγίου Ελευθερίου για την παραδειγματική ποιότητα της διακονίας μας στο έργο της ιεραποστολής – με τη διευκρίνιση ότι ποιοτική διακονία, που αποκτά μεγαλύτερη αξία για την ιεραποστολή, είναι η διακονία που γίνεται με συστηματική πειθαρχία και με πνεύμα υπακοής, χωρίς ασύνδετες και σπασμωδικές κινήσεις.
Θυμόμαστε την διαβεβαίωση του πατρός Θεμιστοκλέους ότι παρά τη διογκούμενη οικονομική κρίση, ο ιεραποστολικός μας ζήλος εντός και εκτός Ελλάδος θα παραμείνει άκαμπτος. Θυμόμαστε και την έκκλησή του στον παρευρισκόμενο πατέρα Στέφανο της Μαδαγασκάρης, ότι στις δύσκολες στιγμές που περνούμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι, και με τον διωγμό της Ορθοδοξίας στην πατρίδα μας ήδη να βρίσκεται επί θύραις, έχουμε οι Έλληνες ανάγκη από τις πολύτιμες προσευχές των Ορθοδόξων αδελφών της Μαδαγασκάρης.
Θυμόμαστε τέλος και την εξαιρετική τοποθέτηση του πατρός Στεφάνου της Μαδαγασκάρης, ο οποίος μας υπενθύμισε ότι η υλική μας βοήθεια στο λαό του είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από ποιμαντική και πνευματική στήριξη στα δόγματα και τις αξίες της Ορθοδοξίας – διότι δεν έχει κανένα νόημα αν γεμίσουν το στομάχι οι αδελφοί της Μαδαγασκάρης αλλά χάσουν την ψυχή τους.
Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στο Κερατσίνι, πήραμε διπλή γεύση, από μεν το ανθρώπινο νερό που ξεδιψά προσωρινά τον συνάνθρωπο, αλλά και από το ζών ύδωρ που μ’αυτό δεν θα διψάσουμε ποτέ.
Κυριακή της Σαμαρείτιδος, στο Κερατσίνι, ήταν αλήθεια μιά μέρα ωραία για τον Άγιο Ευθύμιο και τον Άγιο Ελευθέριο να κάνουν έναν περίπατο ανάμεσά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου