Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σύλλογος «ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής»: Διήμερο εκδηλώσεων στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου (25-26 Μαΐου)

Το επόμενο σαββατοκύριακο, 25 & 26 Μαΐου 2013, ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου θα πλημμυρίσει από ήχους πολλών διαφορετικών καλλιτεχνών, οι οποίοι θα παίξουν αφιλοκερδώς με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων του συλλόγου: «ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής». Η ΣΥΜΒΟΛΗ αποτελείται από μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών, φοιτητών  και όχι μόνο, που εδώ και έξι χρόνια, κάθε καλοκαίρι συναντά εκατοντάδες παιδιά στην Αφρική, τα οποία παραμένουν υποσιτισμένα  και αναλφάβητα. Σε συνεργασία με την τοπική, ιεραποστολική, Ορθόδοξη Εκκλησία, δίνουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση, ακολουθώντας το παλιό γνωμικό που λέει: «αντί να δίνεις συνεχώς  σε κάποιον ψάρια, μάθε του πώς να ψαρεύει».
Κινούμενοι σε αυτή τη λογική και με τη βοήθεια ανθρώπων από το Ρέθυμνο και αλλού, πάνω από 1500 παιδιά έχουν εγγραφεί στο σχολείο. Ακόμη, τα τελευταία καλοκαίρια περίπου 850 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις κατασκηνώσεις της Συμβολής  στη Μαδαγασκάρη και την Ουγκάντα και σε πολλές άλλες εκπαιδευτικές δράσεις στα κατά τόπους σχολεία.
Προγραμματίζοντας την αποστολή αυτού του καλοκαιριού και με αφορμή τις διήμερες εκδηλώσεις στον Κήπο, τα μέλη του Συλλόγου λένε:  «Ελπίζουμε πως θα έχουμε για άλλη μια χρονιά τα απαραίτητα μέσα –υλικά και πνευματικά- που θα κάνουν χιλιάδες χαμόγελα να ανθίσουν στα πρόσωπα των φτωχών παιδιών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου