Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Μητροπολίτης Γουινέας στη Σιέρρα Λεόνε

από την Ι.Μητρόπολη Γουινέας



Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, αργά το βράδυ της Κυριακής 26  Μαΐου2013 αναχώρησε από το Κονακρύ με προορισμό την Σιέρρα Λεόνε, όπου αφίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου. Στην πρωτεύουσα Freetownτον υποδέχτηκε ο υπεύθυνος της Ιεραποστολής στην Σιέρρα Λεόνε Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος, ο ιερός κλήρος και οι εθελόντριες εκπαιδευτικοί εξ Αυστραλίας Μαρία Αδαμοπούλου και Ελένη Αντωνίου.
Το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον π. Θεμιστοκλή και όλους τους κληρικούς επισκέφθηκε το Ιεραποστολικό κέντρο του Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος στην περιοχή Waterloo, το οποίο εγκαινίασε η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στις 23 Φεβρουαρίου 2012, και συμπεριλαμβάνει τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, Πρεσβυτέριο, Δημοτικό σχολείο, Κλινική, εργαστήριο κατασκευής τεχνικών μελών για τα θύματα του εμφύλιου πολέμου και καταλύματα φιλοξενίας των ακρωτηριασμένων από τις νάρκες παιδιών.

SIERALEONE

Εντός του Ιερού Ναού τα παιδιά του δημοτικού σχολείου τραγούδησαν και απήγγειλαν ποιήματα και ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγια αγάπης και νουθεσίες στα παιδιά. Στην συνέχεια κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του Γυμνασίου.
Το απόγευμα ξεναγήθηκε από τον π. Θεμιστοκλή και τις εξ Αυστραλίας εθελόντριες καθηγήτριες στην Ορθόδοξη Παιδαγωγική Ακαδημία που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του π. Θεμιστοκλή και βρίσκεται δίπλα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ιεραποστολής στην περιοχή TowerHills. Ο Σεβασμιώτατος θαύμασε το έργο που επιτελείται στην Ακαδημία, επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας, την πλούσια σε υλικό βιβλιοθήκη και το εργαστήρι εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους σπουδαστές.
 


Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ανεγέρθη δίπλα από την Ορθόδοξη Παιδαγωγική Ακαδημία και κήρυξε τον Θείο Λόγο στο εκκλησίασμα, που το απάρτιζαν ως επί το πλείστον οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ακαδημίας.

http://www.amen.gr/article14073
http://romfea.gr/patriarxeia/patriarxeia/patriarxeio-alexandreias/17285-2013-05-29-23-56-11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου