Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πατήρ Θέμης Αδαμόπουλος: "Από ροκάς, ιεραπόστολος στην Αφρική"

Από ροκάς, ιεραπόστολος στην Αφρική
Ο πατήρ Θέμης Αδαμόπουλος από τις αίθουσες της Σχολής Εμπορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, βρέθηκε να τραγουδά πλάι στον Μικ Τζάγκερ, με το δικό του συγκρότημα «The Flies», κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα και σήμερα βρίσκεται στη Σιέρα Λεόνε ως ιεραπόστολος.
Όπως ο ίδιος δηλώνει μετά τις σπουδές του διάλεξε να βοηθήσει εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη. «Ένιωθα ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Δεν ήμουν με τον φτωχό. Δεν χρειάστηκε τότε να παλέψω καθόλου με τον εαυτό μου. Μέσα μου φούντωσε ένας πόθος να είμαι δίπλα στους φτωχούς και να κάνω ότι είναι δυνατόν για να είναι η ζωή τους πιο ανθρώπινη. Το 1999 ξεκινώ το έργο μου στην Κένυα, με την εντολή του Μακαριότατου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Πέτρου, αφού φρόντισε να χειροτονηθώ διάκος, ιερέας και μετά αρχιμανδρίτης».
Εκεί ιδρύει το πρώτο πανεπιστημιακό ορθόδοξο κολέγιο, το «Ορθόδοξο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Αφρικής» – Orthodox Teacher’s College of Africa. «Πιστεύω ότι η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου στη ζωή. Αν θέλεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, να του μάθεις την τέχνη να ψαρεύει και όχι να του δίνεις το ψάρι έτοιμο. Στο κολέγιο προετοιμάζαμε νέους να γίνουν δάσκαλοι Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στη συνέχεια, εισάγαμε και τον κλάδο της Κοινωνιολογίας.»
Φροντίζει να παρέχει στα παιδιά και στις γυναίκες όσο το δυνατόν περισσότερα, όπως ρούχα, παπούτσια, συσσίτιο. «Η γυναίκα είναι το μεγαλύτερο θύμα στην Αφρική. Είναι η καρδιά της οικογένειας. Ο άντρας μπορεί να έχει δυο και τρεις γυναίκες και να κάνει παιδιά με όλες. Η γυναίκα είναι εκείνη η οποία πουλά ακόμη και το κορμί της για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να μην πεθάνουν τα παιδιά της από την πείνα. Γι” αυτό ανοίξαμε Σχολή Ραπτικής, όπου οι γυναίκες μάθαιναν την τέχνη και κέρδιζαν το ψωμί τους τίμια».
Από την Κένυα το 2007 ο νέος πατριάρχης Θεόδωρος, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά το έργο του ιεραπόστολου και ανθρωπιστή Θέμη Αδαμόπουλου, του δίνει εντολή να πάει στη Δυτική Αφρική, στη Σιέρα Λεόνε, όπου ο εμφύλιος πόλεμος 12 ολόκληρων χρόνων έχει ισοπεδώσει όλη τη χώρα και έχει αφήσει πίσω του φρικιαστικές εικόνες.
Το έργο του στηρίζεται οικονομικά από δύο μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στην Αυστραλία, το «Paradise Kids for Africa» και το «Light of the World Australia», που έχουν επιτροπές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

http://www.ellines.com/erga-ellinon/671-apo-rokas-ierapostolos-stin-afriki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου