Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας)

από την Ι.Μ.Κορίνθου



Το Σάββατο  7 Δεκεμβρίου 2013, στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και περί ώραν 7ην πρωϊνή, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια Ιερό Μνημόσυνο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τεσσαράκοντα ημερών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), ο οποίος σύμφωνα με την επιθυμία του κηδεύθηκε και ενταφιάστηκε στην Ιερά και Σεβασμία ανδρώα Κοινοβιακή Μονή της Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι.
Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου θα προσφερθεί «καφές» στην Αίθουσα του Ι. Ναού του Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Επιμνημόσυνο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Επισκόπου στην Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού.

Παρακαλούνται οι πιστοί όπως προσέλθουν στην Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και στο Ι. Μνημόσυνο για να ενώσουν τις προσευχές τους προς τον «Θεόν των πνευμάτων και πάσης σαρκός» όπως αναπαύει την ψυχή του αειμνήστου Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος «εν κόλποις Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ», «αναδείξει δε τούτον λειτουργόν και εν τω ουρανίω Αυτού θυσιαστηρίω».

http://www.amen.gr/article16136

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου