Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire για τους καταγομένους από τον Λίβανο αραβοφώνους Ορθοδόξους

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν



Το βράδυ της Κυριακής, 1ης Δεκεμβρίου 2013, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire για τους καταγομένους από τον Λίβανο αραβοφώνους ορθοδόξους, οι οποίοι εργάζονται στην συμπρωτεύουσα του Κονγκό.


Η πρωτοβουλία αυτή της τοπικής Εκκλησίας αφορά στην ικανοποίηση των πνευματικών και λειτουργικών αναγκών των λιβανέζων ορθοδόξων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της επικοινωνίας, εκτός των ορίων της πολυπληθούς παροικίας τους, εφ’ όσον δεν ομιλούν επαρκώς ή αγνοούν την γαλλική γλώσσα, ενώ εργάζονται ακατάπαυστα καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδος (και την Κυριακή), ιδιαιτέρως στον κατασκευαστικό τομέα και στα δημόσια έργα της χώρας.


Για την υπέρβαση του ποιμαντικού τούτου προβλήματος η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στην αραβική και γαλλική γλώσσα, ενώ μικρός χορός λιβανέζων πιστών απέδωσε τους ύμνους και τα αναγνώσματα στην αραβική.


Η εσπερινή Θεία Λειτουργία θα τελείται στο εξής από τον Επίσκοπο κάθε εβδομάδα.

Περισσότερα...   https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου