Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον ναό που τιμάται στο όνομα του Επισκόπου Αλεξανδρείας και Πατέρα της Εκκλησίας

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr










Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στον ναό όπου τιμάται στο όνομα του του Επισκόπου Αλεξανδρείας και Πατέρα της Εκκλησίας.
Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου και Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Αξώμης κ.κ Πέτρου,με συλλειτουργούς , τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ.κ Γεώργιο και Εκπρόσωπο εν Αθήναις της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ,τον Σεβασμιωτάτον Μητροπολίτη Καβάσων κ.κ Εμμανουήλ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Καϊρου κ.κ Νήφωνα.









Παρευρέθησαν εκτός του εκλεκτού λαού της Κυψέλης και των Αθηνών ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πρόεδρος ε.τ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Κούρτης.
Ακολούθησε Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου Αθανάσιου μετά Σεπτών Λειψάνων των Αγίων μας που έφεραν οι μοναχές του Μετοχίου και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων πέριξ του περιβόλου του Μετοχίου και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ.κ Εμμανουήλ τέλεσε την Αρτοκλασία. 

Περισσότερα... http://www.amen.gr/article16671

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου