Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Επίσκοπος Κατάνγκας στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ι.Μ. Φθιώτιδος

img 2183
 
Ευρισκόμενος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάνγκας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Μελέτιος για την επιτέλεση ενός θλιβερού καθήκοντος, του τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου του κατά σάρκα αδελφού του, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, απ’ όπου μετέβησαν στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον Θεοφιλέστατο σε όλους τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ξεκινώντας από το Μητροπολιτικό Παρε­κ­κλήσιο του Αγίου Εφραίμ και στην συνέχεια στο αμφιθέατρο, την βιβλιοθήκη, την αίθουσα τελετών, το υφαντήριο, τον ξενώνα, τα γραφεία και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπου παρεχώρησε συνέντευξη.
Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μεγάλο αυτό έργο και επήνεσε τον Ποιμενάρχη μας για την έντονη δρα­στη­ριό­τη­τα πού επιδεικνύει.
Το μεσημέρι οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Μελέτιο στο Κειμηλιαρχείο, στο Παρεκκλήσιο και στους άλλους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου.
Ο ιεραπόστολος Επίσκοπος κ. Μελέτιος διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς τόσο με τον Σεβασμιώτατο, από τα πρώτα χρόνια της ιερατικής τους διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όσο και με την Φθιώτιδα καθότι τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.
Την προσεχή Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος κ. Μελέτιος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Μοναστηρίου.
 
img 2179
 
img 2211 1
 
img 2215
 
img 2216
 
img 2226
 
img 2229 1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου