Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νουβίας Νάρκισσος: ''Προσευχηθείτε για τους χριστιανούς της Αφρικής''

Ι. Μητρόπολη Λαρίσης / romfea.gr

pet.pau17Με μεγάλη κοσμοσυρροή φέτος τελέσθηκε η Ιερά πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νεάπολη της Λάρισας.
Προσκεκλημένος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα για τις χειροτονίες των νέων Μητροπολιτών, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Νάρκισσος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Νάρκισσος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο για την ξεχωριστή ευκαιρία που του έδωσε να προεξάρχει των ιερών ακολουθιών, ενώ τόνισε στο κήρυγμα του τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στη Θεία Λειτουργία ότι η Αποστολική ταυτότητα της Εκκλησίας μας διασώζεται όταν ακολουθούμε καθημερινά το παράδειγμα της ζωής των Αγίων Αποστόλων και όπως λοιπόν και τότε στα χρόνια του Χριστού οι εργάτες του Ευαγγελίου ήσαν ολίγοι, όσοι και οι Άγιοι Απόστολοι κι ο κόσμος πολύς που ανέμενε το Ευαγγελικό μήνυμα της σωτηρίας, έτσι και σήμερα παντού υπάρχουν άνθρωποι που αναμένουν να ακούσουν το Λόγο του Θεού κι όμως αδυνατούμε γιατί μας λείπουν οι φωτισμένοι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να τα αφήσουν όλα, να αφήσουν τη καλοπέραση που ζουν, να γίνουν Απόστολοι, να σωθεί η Ανθρωπότητα.
Περαίνοντας το λόγο του έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που βιώνει η Ορθοδοξία μας στην Αφρική και ζήτησε απ’ όλους να προσεύχονται για τους Χριστιανούς της μαύρης Ηπείρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου