Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κένυα: Αγιασμός στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή στο Ναϊρόμπι

Romfea.gr

sxoli-1
 
Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, κάθε πρώτη του νέου μήνα, τελείται ο αγιασμός στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, που αποτελεί ένα από τα καλύτερα διδάγματα στους υποψηφίους κληρικούς και λαϊκούς, που θα υπηρετήσουν στον χώρο της αφρικανικής ηπείρου.
Έτσι, σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, στο παρεκκλήσιο της Σχολής, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών– κληρικών, όπου έψαλλε μελωδικότατα η χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής.
Στο τέλος της ακολουθίας ένας έκαστος από τους μαθητές πέρασαν και πήραν τον αγιασμό ως ευλογία.
Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας προς τους ιεροσπουδαστές είπε ότι, μέσα στους χώρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η εκκλησιαστική τάξη απαιτεί να σεβόμαστε και να τηρούμε τις εκκλησιαστικές συνήθειες, της αδιαιρέτου εκκλησίας.
Επίσης, τόνισε στους ιεροσπουδαστές ότι η καλύτερη σοφία και γνώση, που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της φοιτήσεώς τους στην Πατριαρχική Σχολή είναι εκείνη που έρχεται από τον θρόνο της βασιλείας του Θεού, μέσω του Αγίου Πνεύματος.
Αυτή τη σοφία και τη γνώση, είπε ο Σεβασμιώτατος, ας προσπαθήσουμε όλοι μας να κρατήσουμε, όχι μόνο τώρα αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας επί της γης, για να μπορέσουμε, στο τέλος, να γίνουμε πνευματοφόροι, με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, έτσι ώστε να γίνουμε μέτοχοι της βασιλείας του Θεού.
Μετά την ακολουθία του αγιασμού, οι ιερείς, με τη συνοδεία των ιεροσπουδαστών, αγίασαν όλους τους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, ακόμα και τους κήπους, ψάλλοντας το «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου