Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Gungu, Κονγκό

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

 
Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Gungu, Κονγκό
 
Η πόλη Gungu είναι κεντρική πόλη της επαρχίας Bandundu της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Κινσάσας. Διαθέτει αεροδρόμιο και πληθυσμό πάνω από 60.000 κατoίκους που με τα περίχωρα ξεπερνούν τις 100.000. Γι” αυτό, αποτελεί έναν τόπο που θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό ιεραποστολικό κέντρο σε όλη την περιοχή με σχολείο και ιατρείο. Από χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αρκετούς πιστούς στην πόλη, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρύτανης του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου του Κονγκό κ. Θεόδωρος Φουμουάντζα. Οι πιστοί συνέχεια μάς παρακαλούσαν και προσεύχονταν να τους χτίσουμε έναν Ιερό Ναό. Οι προσευχές τους εισακούστηκαν, όταν ο Αντιπρύτανης παραχώρησε στην Ιεραποστολή δύο εκτάρια γης.
Αμέσως, η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής κλήθηκε να συνδράμει στην κατασκευή του Ιερού Ναού και ομάδα τεσσάρων δωρητών από τη Θεσσαλονίκη ανέλαβαν να καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του απαιτούμενου ποσού. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2011 και προχώρησαν αρκετά γρήγορα. Αυτή τη στιγμή έχουν τελειώσει όλες οι εξωτερικές εργασίες, η στέγαση και τα κουφώματα του Ναού και απομένει ο εξοπλισμός του εσωτερικού του. Το ευτύχημα είναι ότι από την πόλη αυτή κατάγονται τρεις πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής του Κονγκό και έτσι η Ιεραποστολή στο Gungu έχει αποκτήσει τα δικά της στελέχη και πολύ σύντομα θα αποκτήσει και ιερέα.

http://ierapostoles.gr/projects/%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου