Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Αγία Εβδομάδα (2015) στην Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή στην Κένυα

Romfea.gr 

kenia.makarios-8
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος συμμετέχει καθημερινά στις ιερές ακολουθίες που άρχισαν να τελούνται από το Σάββατο του Λαζάρου.
Τόσο στις πρωινές όσο και στις βραδινές ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος λαμβάνει αφορμή από το θέμα της ημέρας και κάνει σχετική ομιλία στους ιεροσπουδαστές.
Την Αγία Τετάρτη, το πρωί, προεξήρχε της ακολουθίας του μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου με τη συμμετοχή των ιερέων ιεροσπουδαστών.
Στην ακολουθία αυτή, εκτός από τους ιεροσπουδαστές, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν 400 παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται στους χώρους της πατριαρχικής σχολής.
Συνεπώς, όλες αυτές οι παιδικές φωνές μαζί με εκείνες των ιεροσπουδαστών, έδιναν μια πλούσια πνευματική κατάνυξη, αφού το «Κύριε ελέησον» το έψαλλαν σε δέκα διαφορετικές διαλέκτους.
Στο τέλος της ακολουθίας μίλησε για τη σημασία του Αγίου Ευχελαίου και κάλεσε όλους, ιεροσπουδαστές, παιδιά, καθηγητές και ιερείς να κρατήσουν, μέσα στη ζωή τους, όλα εκείνα τα διδάγματα τα οποία ακούστηκαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Αγίου Ευχελαίου, τόσο και από τα αναγνώσματα των επιστολών όσων και από τα ευαγγέλια.
Μετά την ακολουθία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε ενορίες που βρίσκονται στα περίχωρα της Ναϊρόμπης και έχρισε τους πιστούς που περίμεναν να δεχθούν την ευλογία αυτή.
Σε κάθε ναό ο Σεβασμιώτατος μιλούσε προς τους πιστούς.
Τελευταίος σταθμός, αργά το απόγευμα, ήταν ο καθεδρικός ναός των Αγίων Αναργύρων στο κέντρο της Ναϊρόμπης.
Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του βραδινού φαγητού, ο Σεβασμιώτατος, όπως και τις άλλες μέρες, ανέπτυξε ένα θέμα πνευματικό και οι ιεροσπουδαστές υπέβαλαν τις σκέψεις και τις ερωτήσεις τους και έδινε, στο τέλος, τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις του προς τους ιεροσπουδαστές.
Το βράδυ, έφθασαν από την Αμερική ο εκτελεστικός διευθυντής του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ιεραποστολικού Κέντρου, πατήρ Μαρτίνος Ρίτσι, που εδρεύει στη Φλώριδα της Αμερικής, μαζί με τρεις ιεροσπουδαστές από το Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδιμήρου.
Οι φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν όλες τις ακολουθίες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, όπου θα αναχωρήσουν για την περιοχή της φυλής των Τουρκάνα, στην έρημο της Λότουα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου