Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική Υιοθεσία: εγγύηση ελπίδας...

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Ι. Επισκοπή Κατάγκας

   
Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες για την ένταξη απόρων φοιτητών της Μητροπόλεώς μας στο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Υιοθεσίας. Χωρίς την ενίσχυση αυτή, οι σπουδές των νέων αυτών δε θα πραγματοποιούνταν ποτέ, λόγω των γνωστών οικονομικών δυσπραγιών που επικρατούν και είναι σχεδόν μόνιμες.
Είναι θλιβερό να βλέπεις παιδιά που διαθέτουν τις πνευματικές ικανότητες για να συνεχίσουν σε ανώτερες σπουδές, να τους κόβονται οι προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο λόγω της οικονομικής στενότητας.

CC-By Feans
CC-By Feans

Έχουμε πολλά παραδείγματα, λόγω του πλήθους των μαθητών που αποφοιτούν κατ” έτος από τα 70 εκπαιδευτήριά μας που μας ζητούν οικονομική συμπαράσταση. Βέβαια δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλους, γι” αυτό σάς είμαστε υπόχρεοι που αναλαμβάνετε εσείς αυτό το «ιερό χρέος» και βοηθάτε αυτό το νεανικό κόσμο να συνεχίσει με ελπίδα και κουράγιο τον δύσκολο αυτόν αγώνα της ζωής.
Το σπουδαίο είναι ότι με τη δική σας επιλογή, η οικονομική αυτή ενίσχυση τούς προσφέρεται μέσω της Ορθόδοξης ιεραποστολής και όχι μέσω άλλων φορέων. Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν πολλοί φορείς, που μπορεί μεν να έχουν διεθνή εμβέλεια, δεν έχουν όμως τη σφραγίδα και την εγγύηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ευχόμαστε η χάρη του Κυρίου μας να σας σκεπάζει όλους.
† Ο Κατάγκας Μελέτιος
Εγγραφείτε κι εσείς στο πρόγραμμα και βοηθήστε ένα νέο από το Κονγκό να σπουδάσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου