Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συνεχίζεται το πνευματικό συμπόσιο στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας

Romfea.gr

presbiteres-5
 
Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις 5 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος λειτούργησε για τις ορθόδοξες γυναίκες και πρεσβυτέρες, με τη συμμετοχή ιερέων από διάφορες περιοχές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας και της μέρας ο Θεός ευλόγησε την περιοχή με καταρρακτώδεις βροχές.  
Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας χειροτόνησε σε διάκονο τον απόφοιτο της Πατριαρχικής Σχολής Ντάγκλας, ονομάσας αυτόν Φιλόθεο.
Στο τέλος της θείας λειτουργίας, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, τον συμβούλευσε να αναλάβει τη νέα του αποστολή με φόβο Θεού, αυτοθυσία, ταπείνωση και αγάπη.
Ο νεοχειροτονηθείς, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πατριαρχική Σχολή, υπηρέτησε ως υποδιάκονος και έδειξε άριστη συμπεριφορά και αγάπη προς την εκκλησία.
Γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος τον προέτρεψε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και με περισσότερη αφοσίωση και αγάπη να υπηρετεί τους συνανθρώπους του στα λειτουργικά και πνευματικά του καθήκοντα.
Δεν παρέλειψε να του υπενθυμίσει ότι η οδός του κληρικού είναι δύσκολη και θα είναι, από τώρα και στο εξής, ένας σταυρός.
Σταυρός, όμως, που θα έχει σαν αποτέλεσμα, στο τέλος, την ανάσταση, αν υπηρετήσει, χωρίς να αποβλέπει στην προσωπική του καλοπέραση, αλλά για τις ζωές και τη σωτηρία των συνανθρώπων του.
Μιλώντας προς τις γυναίκες και τις πρεσβυτέρες, ο Σεβασμιώτατος θεώρησε σκόπιμο, να αναφερθεί στον σημαντικό ρόλο των πρεσβυτερών στη ζωή των κληρικών.
Ανάφερε, χαρακτηριστικά, ότι οι πρεσβυτέρες είναι αυτές που στηρίζουν το έργο του ιερέα στην ενορία του και που συνήθως πρωτοπορούν στις διάφορες δραστηριότητες των ενοριών.  
Ο Σεβασμιώτατος, επιστρέφοντας την ίδια μέρα στη Ναϊρόμπη, κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους ιεροσπουδαστές, ανακοίνωσε για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το συμπόσιο πνευματικότητας με τις γυναίκες και τις πρεσβυτέρες, όπως και για τη χειροτονία του νέου ιεροδιακόνου.
 
 
presbiteres-7
 
presbiteres-1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου