Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Απονομή πτυχίων στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο του Κονγκό (2015)

Romfea.gr

aponomi-16
 
Την Παρασκευή 31-7-2015 εγενετο η ληξις του Ακαδημαϊκου ετους του Ορθοδοξου Πανεπιστημιου «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.
Εις την γενομένην τελετήν έλαβον μέρος οι καθηγηταί και οι φοιτηταί των δύο Πανεπιστημιακών σχολών του ανωτέρω Πανεπιστημίου, Θεολογικής και Πληροφορικής.
Κατ’ αρχήν εψάλη δοξολογία εις τον Ιερό Πανεπιστημιακό Ναό Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου.
Ακολούθως μετέβησαν στην αίθουσα τελετών όπου έγινε εορταστική εκδήλωση και επεδόθησαν τα πτυχία στούςδέκα νέους αποφοίτους της Θεολογικής Σχολής.
Κατ’αυτή παρέστησαν και ομίλησαν ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Αντύπας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιάκωβος Banza Kavutakanya, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρος Fumunzanza και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος.
Ο εκπρόσωπος των νέων πτυχιούχων απηύθυνε λόγον ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, την Ελληνική Κοινότητα και τους δωρητάς και εξέφρασε εκ μέρους των φοιτητών τον σεβασμό των και την ευγνωμοσύνη των προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη ΑλεξανδρείαςκαίπάσηςΑφρικής κ. Θεόδωρο Β’.
Εν συνεχεία επεδόθησαν τα πτυχία και μετάλλια με την παράσταση του Αγίου Αθανάσίου του Αθωνίτου.
Η χορωδία ελάμπρυνε την εκδήλωση με ψαλμούς και άσματα.
Εν καταλείδι οι νέοι πτυχιούχοι έψαλαν το τροπάριον «Είδομεν το φως το αληθινόν...».
Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής δια λόγων καταλλήλων ενουθέτησε τους νέους πτυχιούχους και διαβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου