Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

" Η Κένυα έχει πλούσια τροπική βλάστηση, με δάση, πανύψηλα βουνά, ποτάμια... Είναι χαρά Θεού να ταξιδεύει κανείς σ’ αυτά τα μέρη..."

Romfea.gr

 
«Ήλθατε και μας φέρατε ζωή»

kenia-3
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Κένυα έχει πλούσια τροπική βλάστηση, με δάση, πανύψηλα βουνά, ποτάμια κ.τ.λ. Είναι χαρά Θεού να ταξιδεύει κανείς σ’ αυτά τα μέρη.
Όμως υπάρχουν περιοχές που η ανομβρία είναι συνεχής και αν ακόμα υπάρχουν τρεχούμενα νερά είναι ακάθαρτα και προκαλούν πολλές ασθένειες και μολύνσεις.
Έτσι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, επισκεπτόμενος τα διάφορα δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Δυτικής Κένυας, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καθαρό νερό και ότι τα παιδάκια στο σχολείο αυτό χρησιμοποιούν ένα μολυσμένο νερό.
Έτσι, από καιρό, άρχισε, σιγά - σιγά, με παράκληση των τοπικών αρχών και των διευθυντών και δασκάλων των διαφόρων σχολείων, τις γεωτρήσεις και έτσι κάπως τα παιδιά και ο κόσμος των περιοχών αυτών ανακουφίζονται τώρα.
Έτσι, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ύστερα από ταξίδι 8 ωρών, έφθασε στο χωριό Μπούκουα, όπου τον περίμεναν οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι γονείς και όλο το χωριό, για να εγκαινιάσει ακόμα ένα νέο έργο ύδρευσης, στον χώρο του δημοτικού σχολείου.
Ο διευθυντής του σχολείου, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, του είπε, ακριβώς, αυτά τα λόγια:
«Ήλθατε και μας φέρατε ζωή! Μέχρι τώρα υποφέραμε, γιατί τα παιδιά μας ήταν υποχρεωμένα να κουβαλούν καθημερινά στα κεφάλια τους, μέσα σε δοχεία ένα ακάθαρτο νερό από το ποτάμι. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Μεγάλοι και μικροί χρησιμοποιούσαμε αυτό το απαίσιο νερό, που προκαλούσε ασθένειες σε όλους μας και προβλήματα υγείας. Σας ευχαριστούμε που αποφασίσατε να μας απαλλάξετε από αυτό το φοβερό πρόβλημα που απασχολούσε όχι μόνο το σχολείο μας αλλά και ολόκληρη την κοινότητα στο χωριό που βρίσκεστε».
Ο Σεβασμιώτατος, στην απάντησή του, είπε ότι είναι για τον ίδιο μεγάλη χαρά, που του έδωσαν αυτή την ευκαιρία και τους ευχαρίστησε για αυτό, ώστε, από τώρα και στο εξής, να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι, αφού θα χρησιμοποιούν καθαρό νερό.
Στη συγκέντρωση, που έγινε, μίλησε ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, όπως και ο κοινοτάρχης του χωριού, γιατί από τη γεώτρηση αυτή θα τροφοδοτείται όλο το χωριό.
Ο Σεβασμιώτατος,, στη συνέχεια, επισκέφθηκε ακόμα τέσσερα δημοτικά σχολεία και υποσχέθηκε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό των γεωτρήσεων και σε άλλα σχολεία της περιοχής.
Τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές αλλά και οι γονείς των παιδιών, αισθάνονται ανακούφιση, γιατί, από τώρα και στο εξής, θα μπορέσουν να ζουν πιο άνετη ζωή και θα πάψουν να έχουν προβλήματα υγείας εξαιτίας του μολυσμένου νερού.
Ο Σεβασμιώτατος στα σχολεία αυτά έκανε διανομή βιβλίων, γραφικής ύλης και ρουχισμού, τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους μαθητές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου