Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Εγκαινιάστηκε ακόμα ένα δημοτικό σχολείο στη Μητρόπολη Κένυας

Romfea.gr



dimotiko-sxoleio-13
 
Όπως αναφέραμε και σε άλλα προηγούμενα κείμενά μας πρωταρχική μέριμνα της Ορθόδοξης Μητροπόλεως Κένυας, με τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου του Β΄, είναι η ίδρυση σχολείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τη μόρφωση των παιδιών και των νέων μας.
Η Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στο Ναϊρόμπι της Κένυας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και εκπέμπει το μήνυμα και το φως της ορθοδοξίας σε διάφορες χώρες της αφρικανικής ηπείρου.
Η ιδέα να ιδρύσουμε και διδασκαλικό κολλέγιο, δίπλα από τους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής ήταν μια απόφαση που, οπωσδήποτε, πληρώνει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της παιδείας.
Έτσι, οι ιεροσπουδαστές μας απόφοιτοι, κληρικοί και λαϊκοί, αποφοιτώντας έχουν δύο απαραίτητα εφόδια για τον ευαγγελισμό και την εμπέδωση τα γράμματα και τις τέχνες, εφόσον όταν επιστρέψουν στους τόπους της διακονίας τους, ιδρύουν εκκλησία και σχολείο όπου οι ίδιοι διδάσκουν ή διευθύνουν, ανάλογα.
 
dimotiko-sxoleio-15
 
Σήμερα, 30 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος έκανε τα εγκαίνια ενός νέου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Πομέτ, που βρίσκεται στα ενδότερα της χώρας, με την πρωτοβουλία ενός αποφοίτου της Πατριαρχικής Σχολής, που ανήκει στη φυλή των Κιψίκις.
Έτσι το πρωί τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, ευλόγησε όλους τους χώρους, και μίλησε προς τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών.
Στη συνέχεια, έγινε μια σεμνή τελετή, όπου βραβεύθηκαν οι πέντε αριστεύσαντες από κάθε τάξη και ο Σεβασμιώτατος έδωσε στα παιδιά ένα συμβολικό δώρο.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον ιεροσπουδαστή για την πρωτοβουλία του αυτή, γιατί κάτω από αντίξοες και πρωτόγονες συνθήκες, από αγάπη προς την παιδεία, αποφάσισε να αφιερώσει τον εαυτό του, στην υπηρεσία των απροστάτευτων και ορφανών αυτών παιδιών.
Οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές, όταν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας, τους θαλάμους που κοιμούνται τα παιδιά και το χώρο που τρώνε το φαγητό τους.
Σ’ αυτή την επίσκεψη του, ο Σεβασμιώτατος, έκανε δωρεά βιβλίων και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει για να δωρίσει τουλάχιστον κρεβατάκια, για να κοιμούνται τα παιδάκια.
Τα παιδάκια με τις τάξεις τους παρουσίασαν τραγούδια και ποιήματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου