Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Εγκαίνια Ι.Ναού του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην Κένυα

Romfea.gr

apostolosethnon-11
 
 
Χτες Κυριακή, 16 Αυγούστου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, συμπαραστατούμενος από δέκα ιερείς της περιοχής, τέλεσε τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αποστόλου Παύλου, σε περίχωρο της πόλεως Νακούρου.
Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί όχι μόνο από την ως άνω περιοχή αλλά και από τη Ναϊρόμπη και άλλες περιοχές.
Γι’ αυτό ο ναός ήταν κατάμεστος μέσα ακόμα και έξω στον περίβολο του ναού. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη, εκ μέρους των τοπικών αρχών, ο διοικητής της περιοχής, ο οποίος τυγχάνει να είναι ορθόδοξος και μέλος της κοινότητας του Αποστόλου Παύλου.
Ο ιερός αυτός ναός κτίστηκε με πρωτοβουλία και δι’ εξόδων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, των συνεργατών του γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και ευσεβών χριστιανών της Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τους συνεργάτες του για την αξιέπαινη και ολοπρόθυμη συμβολή τους στην ανοικοδόμηση του ιερού ναού.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε διεξοδικά για την προσωπικότητα και το έργο του Αποστόλου Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου, σε πολλά μέρη του κόσμου.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος χρησιμοποίησε μερικούς λόγους του Αποστόλου Παύλου που παραμένουν κλασικοί, γιατί, πραγματικά, οικοδομούν πνευματικά τους ανθρώπους, που αναζητούν να γνωρίσουν τον Χριστό. Παίρνοντας την ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο από τους παλαιότερους ιερείς σε πνευματικούς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε προς το εκκλησίασμα τους ιερείς και τις πρεσβυτέρες τους. Επίσης, ο ιερέας, πατήρ Τιμόθεος παρουσίασε τα εκκλησιαστικά συμβούλια των ενοριών, της ενώσεως των γυναικών, της νεολαίας και των κατηχητικών σχολείων.
Μετά το πέρας των εγκαινίων, ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό γεύμα, για όλο τον κόσμο, έξω στον περίβολο του ναού, που, λόγω της ηλιόλουστης μέρας, θύμιζε Πάσχα.
Ο ιερέας της ενορίας, πατήρ Τιμόθεος, αναφέρθηκε με πολύ σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο του Σεβασμιώτατου, γιατί ήταν αυτός που τον εξέτασε και έγινε αποδεκτός στην Πατριαρχική Σχολή το 1983, οπότε υπήρξε καθηγητής του.
Όπως συνηθίζεται, παρουσιάστηκε, επίσης, εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου