Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο αγιασμός των υδάτων του Νείλου ποταμού στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου (2016)

DSC02138

pyramisnews.gr

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε…» ακούστηκε σήμερα σε ένα από  τα πιο κεντρικά και όμορφα σημεία του Νείλου ποταμού, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου.
Εκεί, ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός ήρθε ανήμερα των Θεοφανείων για να παρακολουθήσει την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Νείλου ποταμού, όπου προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος ευχήθηκε «να αγιαστεί σήμερα, ημέρα του Αγιασμού των Υδάτων, και η ψυχή ενός εκάστου από εμάς, διότι όσο αγιάζεται η ψυχή μας, αγιάζεται και ολόκληρη η φύση. Καλή φώτιση σε όλους», ευχήθηκε.
Πρόκειται για ένα έθιμο που ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία και πλέον και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και στο οποίο οι Έλληνες του Καΐρου δίνουν το τιμητικό παρών.
Ανάμεσά τους, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο κα Βασιλική Παπανικολάου, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης.   

Συνέχεια... http://pyramisnews.gr/theofania-sto-neio-2016/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου