Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Βιογραφικό σημείωμα του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.Χρυσοστόμου

 Orthodox Diocese of Mozambigue - Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης





Ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος Καραγκούνης) εγεννήθη στην Τιθορέα Φθιώτιδος το 1960. Είναι πτυχιούχος της επταταξίου Ιερατικής Σχολής Λαμίας, της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Αθηνών και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986. Υπηρέτησε ως Εφημέριος, Προϊστάμενος, Ιεροκήρυξ και Κατηχητής στις Ιερές Μητροπόλεις Φθιώτιδος και Περιστερίου. Ανήγειρε εκ βάθρων τον νέο περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου.
Απεσπάσθη το 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και διορίστηκε Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου “των σκλάβων” στην Τρίπολη της Λιβύης και ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως. Τον Νοέμβριο του 2008 διορίστηκε Προϊστάμενος στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου και Εφημέριος στην Θεοβάδιστη Ιερά και Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Το 2013 επανήλθε στη Λιβύη ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως. Την 26η Νοεμβρίου 2014 τη προτάσει της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Βοηθός Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βερενίκης.Την 24η Νοεμβρίου 2015 τη προτάσει της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Επαρχιουχος Επίσκοπος της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης.

https://www.facebook.com/Orthodox-Diocese-of-Mozambigue-Ιερά-Επισκοπή-Μοζαμβίκης-201640890185837/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου