Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Από συνέντευξη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi




Από συνέντευξη της Α.Θ.Μ. ο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρου Β στον Χρήστο Κούρτη
..................................................................................................................
-Αλήθεια Μακαριώτατε, τι προϋποθέσεις χρειάζεται να έχει κανείς στην καρδιά του, για να έρθει να προσφέρει, ως ιεραπόστολος;
-Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, Χρήστο. Βάζεις το χέρι πάνω στο άροτρο, ξεχνάς πίσω σου τα πάντα, και πάνω από όλα ξεχνάς την λογική, βάζεις την καρδιά μπροστά και ξεκινάς για το άγνωστο, που είναι οι χώρες που είπε ο Χριστός ότι αποτελούν τα στάχυα τα απέραντα που αναμένουν τον θερισμό τους .
-Θα μου επιτρέψετε, Μακαριώτατε να βάλω κάποιες προϋποθέσεις όπως η ταπείνωση και η απλότητα. Την τελευταία μάλιστα την κουβαλάτε επάνω σας πολύ έντονα, γιατί πέρα από τις κάμερες και τις επισημότητες προσεγγίζετε τον κόσμο με αυτήν την απλότητα.
-Όλα αυτά μου τα δίδαξε η ίδια Αφρική, μου τα δίδαξε το εξωτερικό, όχι τώρα ως Πατριάρχης αλλά ως μητροπολίτης, ως επίσκοπος που πρέπει να τα κάνεις όλα μόνος σου. Να πάρεις τις αποσκευές σου, να πάρεις όποιο μέσο βρεις, ένα τρένο, ένα λεωφορείο ένα αγροτικό αυτοκίνητο, αλλά τις περισσότερες φορές θα οδοιπορήσεις με τα πόδια. Μπορεί να χρειαστείς 4-5-6 ώρες , για να φτάσεις να συναντήσεις τα πλάσματα του Θεού. Έτσι, λοιπόν, σε διδάσκουν οι συνθήκες εδώ πάνω από όλα να είσαι ταπεινός άνθρωπος, να αυτοεξυπηρετείσαι και να είσαι διάκονος όλων, αν θες να επιτύχεις στην ιεραποστολή.



https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου