Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κένυας Μακαρίου

Romfea.gr

makarios-8

Χθες το πρωί, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, γιόρτασε ο ιερός ναός του Αγίου Μακαρίου στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
Της όλης ευχαριστηριακής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με τη συμμετοχή ιερέων – συνεργατών του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως.
Στη διάρκεια της θείας λειτουργίας έψαλλε ο χορός όλων των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής.
Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του κτήτορα και μεγάλου ευεργέτη αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου του Γ΄.
Ο Σεβασμιώτατος, κατασυγκινημένος, ευχαρίστησε τον Θεό, που, για μια ακόμη χρονιά, αξιώθηκε να τελέσει το μνημόσυνο – έργο και διακονία οφειλής – προς τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος του έδωσε το έναυσμα και την ευχή να πορευθεί σ’ αυτό τον χώρο, που για τόσα χρόνια έγινε μάρτυρας της σημαντικής και ανεκτίμητης αξίας και προσφοράς της Σχολής προς τους μελλοντικούς ιερείς και λαϊκούς για την εξάπλωση και εδραίωση της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης σ’ ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής.
Φοιτούν, σήμερα, στην Πατριαρχική Σχολή εκτός από τους Κενυάτες, νέοι από την Ουγκάντα, Τανζανία, Μαλάουι, Ρουάντα, Μπουρούντι, Μαδαγασκάρη και εκπροσωπούν περισσότερες από δεκαπέντε φυλές.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στην τραπεζαρία της Πατριαρχικής Σχολής, οι ιεροσπουδαστές παρουσίασαν πλούσιο γιορταστικό πρόγραμμα με ύμνους και παραδοσιακά χριστιανικά τραγούδια. Ένας από τους ιεροσπουδαστές, στο τέλος, διάβασε τον βίο του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους ιεροσπουδαστές για την ωραία βραδιά που ετοίμασαν με την ευκαιρία της γιορτής.
Το προηγούμενο βράδυ τελέσθηκε πανηγυρικός και κατανυκτικός εσπερινός με αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο.
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική υπήρξε η φωνή της ερήμου μέσω του εορταζομένου Αγίου, που διαχρονικά διδάσκει με τους λόγους του και στηρίζει την ταλαιπωρημένη ανθρωπότητα και ιδιαίτερα την εδώ περιοχή που, τελευταία, υπέστη επιθετική δολοφονική ενέργεια, όπου σκοτώθηκε ένας μεγάλος αριθμός Κενυατών στρατιωτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου