Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

"Πανορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο διοργανώνει από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου ο Αλεξανδρινός Θρόνος..."

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ



Την 24η Ιουνίου 2018, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.
Παρευρέθησαν εκπρόσωποι Ορθοδόξων Εκκλησιών που έχουν αφιχθεί στη Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Πανορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο που διοργανώνει από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου ο Αλεξανδρινός Θρόνος, με θέμα: «Άγιος Ιερομάρτυς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και κατόπιν Κωνσταντινουπόλεως, Κύριλλος ο Λούκαρις», καθώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με αφορμή την επέτειο των 380 ετών από τον μαρτυρικό του θάνατο.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Πρόδρομος Ξενάκης.
Στην ομιλία του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος καλωσόρισε στην Αλεξάνδρεια τους Εκπροσώπους των Αγιωτάτων Εκκλησιών, ευχαριστώντας τους Προκαθημένους των για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο αυτό γεγονός που λαμβάνει χώρα στη Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας.
 
Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου